Ugrás a tartalomra

Rekordszámú résztvevő rajtolt el a Mikulásfutáson

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. december 07. csütörtök 21:24
Minden idők legmagasabb számú résztvevője versenyzett az ország legnagyobb Mikulásfutásán, Miskolcon.
Fotó: Horváth Csongor

Összesen kétezer-hétszázharmincnyolc fiatal húzott futócipőt és mikulássapkát szerdán délután a Szent István térről induló és ugyanott véget érő Mikulásfutáson, amelynek célja, hogy egészségre és segítségnyújtásra nevelje a fiatalokat. A verseny közös bemelegítéssel kezdődött.

A tizenharmadik Rotary Mikulásfutáson kilenc miskolci középiskola és a DVTK csapata indult el különböző számú résztvevővel. A feladat szerint a két kilométeres távot Mikulássapkában kellett lefutniuk a versenyzőknek, fél távnál – a Hősök terénél – egy mikulástallért kellett átvenniük a szervezőktől, amit a táv megtétele után a befutónál elhelyezett iskoladobozokba kellett beledobni.

Az eseményről Horváth Csongor készített fotógalériát

A két kilométeres távot legelőször a Földes Ferenc Gimnázium kilencedik osztályos tanulója, Elekes Sándor teljesítette. Az iskolák közötti versenyt pedig a Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola csapata nyerte el hétszáznegyöt fővel, huszonhárom fővel megelőzve a második helyezett Földes Ferenc Gimnáziumot. 

A Mikulássapkát a hagyományok szerint idén is a szervezők biztosították a résztvevőknek, amelyekben tombolaszelvényeket rejtettek el, és még a rajt előtt értékes tárgynyereményeket és utalványokat sorsoltak ki a futók között. A fődíj egy kétszemélyes Azahriah koncert belépő volt. A versenyt megnyerő első hat csapat képviselője szintén értékes nyereményt vehetett át a verseny végén.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!