Ugrás a tartalomra

A rend érdekében: megerősített belvárosi járőrözések

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. április 04. csütörtök 18:15
Fokozta jelenlétét a rendészet Miskolc belvárosában. Szopkó Tibor alpolgármester szerint jó az irány.
Fotók: Osztie Tibor

Megerősített szolgálatot látnak el a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MiÖR) munkatársai március közepe óta a belvárosban. Gyakorlatilag megduplázódott a területen járőrőző rendészek száma. Szopkó Tibor alpolgármester azzal magyarázta a döntést, hogy az utóbbi időben több panasz érkezett főutcai szolgáltatóktól. Azonnali megoldást szeretett volna találni a városvezetés.

– Sűrűbben járőröznek a rendészek Miskolc belvárosában. Ebben egy erős szakmai gárdára támaszkodhatunk. Fókuszálva a belvárosra, úgy döntöttünk, hogy további forrásokat a rend fenntartásához. Az állam ugyanis sajnos nem tudja megfelelő módon fenntartani a közrendet – vélekedett.

A városvezetés mintegy 800 millió forintot fordít a MiÖR támogatására, sőt: további többletforrásokat juttatnak a főutcai rend fenntartására.

– Az elmúlt hetek statisztikái jó képet mutatnak. Több üzlettulajdonos, aki korábban panaszkodott, most jelzi: jó az irány, fenn kell tartani a jövőben is – hangoztatta Szopkó Tibor.

A tapasztalatok szerint a legtöbb probléma a közterületen történő alkoholfogyasztással és hajléktalanok erőszakos viselkedésével van. Balla Béla, a rendészet járőrszolgálati koordinátora érdeklődésünkre elmondta, a megszokott járőrszámot megemelték, és egész nap vigyázzák a rendet a Városház tér és az Ady-híd között. A parkokat is ellenőrzik. Megtudtuk, hogy hétvégente szintén megerősített szolgálatot látnak el. Ilyenkor főleg közterületi alkoholfogyasztással, csendháborítással, szemeteléssel találkoznak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!