Ugrás a tartalomra

Rendészeti pályára készülnek, és tehetségesek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 04. szerda 20:41
A rendészeti területen tanuló tehetséges fiatalok számára tartotta szakmai találkozóját az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács május első hetében.
Képgaléria: Juhász Ákos

A háromnapos összejövetel helyszínét a Miskolci Rendvédelmi Technikum szolgáltatta. Az intézmény a képzést támogató szakembereken túl számos egyéb hasznos programmal készült a diákoknak. A május 2. és 4. között zajló találkozó zárónapján a fiatalok egy rendhagyó testnevelésóra keretében azt követően mérhették fel és össze rátermettségüket, hogy a hét elején a Budapesti Rendőr-főkapitányságra és a Rendőrmúzeumba ellátogattak.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium igazgatója, egyben az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács elnöke felidézte: 2015-ben azért hozták létre a tanácsot, hogy intézményük tehetséggondozásban betöltött szerepe minél inkább túlnyúljon annak kapuin. – Mindehhez Lőrincitől kezdve Berettyóújfalun és Mátészalkán át Putnokig bezárólag összesen tizenhét szakképző intézmény csatlakozott akkor – idézte fel Bagi István rendőrezredes, aki szerint a cél, hogy a térség tehetséges, a rendészeti hivatásra készülő fiataljai betekintést nyerjenek iskolájuk életébe, belessenek a rendőrség munkájába.

A döntően szakgimnáziumok biztosította pályaorientációs képzésben résztvevő tinédzserek a szakmai program keretében megismerkedhettek a rendészeti képzés fő tartalmi elemeivel, gyakorlati feladatokat végezhettek a szakkabinetekben, megtekinthették a rendőri intézkedések szimulációs gyakorlatait, műveltségi teszteket oldhattak meg, felmérhették fizikai állóképességüket, mindemellett testi kényszer alkalmazási gyakorlatokkal is lehetőségük nyílt megismerkedni.

A 14-18 éves korosztályt célzó „Nem maradsz TANÁCStalanul” elnevezésű programba Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendészeti képzést végző intézményeiből érkeztek serdülők. A kilencedik és tizenegyedik évfolyam közötti diákokat az intézményeik ajánlásai alapján választották ki – összesen tizennyolc főt. A kezdeményezéshez az érintett megyék főkapitányságain túl a Miskolci Egyetem tehetségsegítő szervezete és a Magyar Rendvédelmi Kar is csatlakozott. Az irány jól kivehetően közös: a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok támogatása, pályaorientációjuk, motivációjuk erősítése, készségeik fejlesztése és hálózati együttműködésük elősegítése. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!