Ugrás a tartalomra

Rendészeti vezető: hangos, de jogkövető fiatalokkal teltek meg a teraszok

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 25. vasárnap 11:23
Ahhoz képest, hogy mennyi fiatal lepte el a miskolci belvárost, meglehetősen békés volt a terasznyitás első estéje – mondta el lapunknak a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.
Egy-két kivételtől eltekintve jellemzően figyelmeztetésekkel éltek, felszólításukra mindenki felhagyott a jogsértő magatartással. | Mocsári László képgalériája

– Barokkos túlzás lenne azt állítani, hogy csendes esténk volt – vezette fel a tapasztalatokat Vincze Csaba, aki azonban gyorsan hozzátette: pontosan azt látták, amire előzetesen számított a rendészet. Tehát: a belvárost elözönlötték a miskolciak, de környező vidéki településekről is sokan jöttek be a megyeszékhelyre, hogy „az első szabad estét” itt töltsék el barátaik, ismerőseik társaságában.

– A tömeg főleg a belváros frekventált helyein: a Kandia-közben, a Villanyrendőrnél, Szinva terasznál és a Déryné utcában óriási volt, ez okozott problémákat. De jelentős, kiemelt esetről nem tudok beszámolni – hangsúlyozta a rendészeti igazgató.

Ha volt is kihágás, akkor – ígéretüknek megfelelően – inkább a megelőzést, a figyelemfelhívást tartották szem előtt, mintsem a bírságolást. Közterületi szeszesital-fogyasztás, helyenként maszkhasználat hiánya – ezeket tudta megemlíteni Vincze Csaba, amiért kollégái figyelmeztették a bulizó fiatalokat.

– Egy-két kivételtől eltekintve jellemzően figyelmeztetésekkel éltünk, felszólításunkra mindenki felhagyott a jogsértő magatartással – tette hozzá.

Vincze Csaba (b) rendészeti igazgató, Szilágyi Szabolcs, a polgármesteri hivatal Rendészeti Bizottságának elnöke, valamint Ignácz Dávid jegyző

Komoly pozitívumként emelte ki, hogy a vendéglátóhelyek zárását követően, éjjel 11 óráig, tehát a kijárási tilalom kezdetéig gyakorlatilag mindenki elhagyta a közterületeket – ezt dicséretesnek nevezte a rendészeti vezető.

Kevésbé tudott elismerően szólni viszont azokról a fiatalokról, akikhez taxit, vagy rosszabb esetben mentőt kellett hívni az elfogyasztott alkohol mennyisége miatt. Ezek száma azonban szintén elenyésző volt.

– Összegezve azt tudom elmondani, hogy igen, valóban hangosabb, felszabadultabb viselkedés jellemezte a fiatalokat, de döntően jogkövetők voltak. És bár fárasztó estéje volt a rendészeinknek és a rendőröknek, a folyamatos jelenlétük eredményre vezetett, ezt mutatja a kihágások alacsony száma. És még egyszer, ezek sem voltak kiemelkedő, rendkívüli rendbontások – hangsúlyozta Vincze Csaba.

Érdeklődésünkre végre elmondta: a fokozott jelenlétük a miskolci belvárosban megmarad a következő napokban is, főként az olyan kiemelt időszakokban, mint a péntek, szombat. A „rendes” járőrszolgálatok mellett további húsz főt vezényeltek ki erre a feladatra.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!