Ugrás a tartalomra

"Rendkívüli időszakokban is lehet eredményt elérni"

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. október 15. csütörtök 11:48
A napokban volt egy éve annak, hogy az ellenzéki és civil erőket összefogó Velünk a Város frakciószövetség tagjai megbízást kaptak Miskolc valamennyi választókerületének képviseletére és a város vezetésére. Szopkó Tibor önkormányzati képviselő az elmúlt évben elvégzett munka eredményeit foglalta össze.
velunk
Szopkó Tibor önkormányzati képviselő: A Nagy-Miskolc program elvei szerint újra demokratikussá, transzparenssé tettük a város irányítását, kinyitottuk a városházát. Forrás: MiNap-archív/Végh Csaba

 
 - A választások óta máris eltelt egy év, egy rendkívüli év. Azonban rendkívüli időszakokban is lehet eredményt elérni - kezdte értékelőjét Szopkó Tibor

"Tavaly októberben eleve rendkívüli gazdasági és működési nehézségekkel terhelve vettük át a városvezetés felelősségét, de tisztelettel jelentem, a romeltakarítás nehéz és áldozatos munkáját a frakciónk sikeresen elvégezte! Átalakítottuk és fejlődési pályára állítottuk a közpénzt pazarló városi cégeket, a közösségi közlekedést, a vagyongazdálkodást. Rendeztük az önkormányzat költségvetését, az elmúlt években bedőlés szélén álló fejlesztési projektek sorsát. Persze ezt a munkát megnehezítette a milliárdos lyukakat ütő vírushelyzet, de mégis elvégeztük" - hangsúlyozta.

Mint fogalmazott, sikeres volt az elmúlt év gazdálkodása, mert a soha nem látott gazdasági nehézségek, a kormányzati elvonások, a sokmilliárdos kiesés ellenére a település működőképességét megőriztük, a szolgáltatásokban nem történt kiesés, a város működése stabil. "A koronavírus kapcsán büszkén mondhatom, a városvezetés kiválóan helyt állt, az önkormányzat minden lehetséges eszközzel (koordináció, maszkosztás, rászorultak és idősek segítése) segítette a miskolciaknak átvészelni a legnehezebb időszakokat. De sikerült, Önökkel együtt sikerült" - jelentette ki az önkormányzati képviselő.

- A Nagy-Miskolc program elvei szerint újra demokratikussá, transzparenssé tettük a város irányítását, kinyitottuk a városházát. Számos területen (pl. ifjúságpolitikai, civil ügyek, sport) munkacsoportokat, tanácsokat hoztunk létre, ezzel is nagyban bevonva a szakmai szereplőket, érintetteket, a város lakosait a döntéshozatalba. Büszkék lehetünk tehát arra, hogy társadalmasítunk, transzparensen és közvetlenebbül vezetjük a várost - hangoztatta Szopkó Tibor

A HungAIRy LIFE projekt elindításával - fűzte hozzá - "sokat léptünk előre a zöld város irányába, a smart fejlesztésekkel pedig az okos város területén. Klímavédelmi határozatot fogadtunk el, komposztkereteket osztottunk, konkrét környezetvédelmi intézkedéseink voltak."

A képviselő azt mondta, a "jövő évben komoly feladat áll előttünk a konkrét, a körzetekből érkező lakossági problémák megoldásával, hiszen képviselőtársaimmal a problématérképeket elkészítettük, a prioritásokat felállítottuk. Azért dolgozunk majd, hogy a jövő évi költségvetés keretein belül ezeket szisztematikusan, ütemezetten kezelni tudjuk" - szögezte le.

- Nehéz, küzdelmes, munkás, de eredményes egy év áll tehát mögöttünk. Veres Pál vezetésével azonban mindannyian azért dolgozunk, hogy Önökkel együtt évről-évre nagyobb sikereket érjünk el. És mi az, amiből a városlakók a következő években a legtöbbet profitálhatnak? A Creative Region négymegyés együttműködés keretein belül megalkottuk azokat a hosszú távú stratégiai terveket, amelyek a következő évtized konkrét projektjeiben fognak megtestesülni. Azért, hogy ezzel szinte soha nem látott mértékű komplex fejlesztésekkel építsük tovább a várost. Hogy felépítsük a virágzó Nagy-Miskolcot - zárultak Szopkó Tibor szavai.

Simon Gábor frakcióvezető értékelőjét itt lehet elolvasni.

További hírek

Olvasnivaló