Ugrás a tartalomra

Rendkívüli ülést tartott Miskolc Közgyűlése

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 18. csütörtök 15:00
Csütörtök délután kettőtől rendkívüli közgyűlést tartott Miskolc képviselő-testülete. A grémium egyetlen napirendi pontot tárgyalt.
Fotók: Mocsári László

Veres Pál polgármester köszöntötte a közgyűlés résztvevőit. A testület 28 tagjából 16 fő jelent meg kezdésig, a közgyűlés tehát határozatképes.

1. Javaslat a Miskolci Tankerületi Központtal és a Miskolci Egyetemmel fennálló vagyonkezelési szerződések módosítására a Földes Ferenc Gimnázium fenntartóváltására tekintettel. Előterjesztő: Veres Pál polgármester

A napirendet Kurcsicsné dr. Zobolyák Ida, a Vagyongazdálkodási Osztály osztályvezetője ismertette. Elmondta, hogy 2024. augusztus 1-jén a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói joga átkerül a Miskolci Tankerületi Központtól a Miskolci Egyetemhez. A grémiumnak a vagyonkezelői joggal kapcsolatban kell döntenie az ingatlan és az ingóságok tekintetében.

A napirend felett nem tartottak vitát.

A határozati javaslatot egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett elfogadták – Pakusza Zoltán tartózkodott, Simon Gábor nemet nyomott.

Veres Pál jelezte, augusztus 29-én ül össze legközelebb a testület – hacsak addig nem lesz szükség egy újabb, technikai jellegű döntésre.

Olvasnivaló