Ugrás a tartalomra

A rendőrséf különleges receptje nyárra

bunmegelozes.eu
Utoljára módosítva
2020. június 29. hétfő 09:49
Megosztunk egy receptet attól a séftől, aki rendőrként dolgozik, de otthon ínycsiklandozó, gyönyörű és igényes ételeket készít. Korábban már beszámoltunk róla.

A nyár kihagyhatatlan étke a lecsó, kis csavarral pedig a lecsókrémleves, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója, Szűcs István készít.

Forrás: bunmegelozes.eu

A pénztárcabarát lecsókrémleves

  • 3 paprika,
  • 2 paradicsom,
  • 2 hagyma,
  • 2 szelet füstölt bacon,
  • 1 dobozos hámozott paradicsom,
  • 10 dkg szalámi vagy kolbász,
  • só,
  • bors,
  • cukor,
  • 7 dl víz,
  • 1 kanál zsiradék,
  • 1 tojás a csigának

Első lépésként a bacont összevágva lepirítjuk, majd a felaprózott hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Beleszórjuk a kockára vágott paprikát, és kissé megsózzuk. A hagymára és a baconre rátesszük a karikára vágott kolbászt vagy ízlés szerint a szalámit. A kerek paradicsomot felkockázva rakjuk a lábasba, amit lefedünk, és tovább főzünk. Kisvártatva a hámozott paradicsomkonzervvel fokozzuk az ízhatást, amit borsozunk, sózunk és cukrozunk is, azért hogy a paradicsom savasságát ellensúlyozzuk.  

Következik a víz adagolása. Fél óra sem kell hozzá (20-25 perc), hogy a hozzávalókat összefőzzük, majd botmixerrel összetörjük. A leveshez vizet öntünk még, ha túl sűrű az állaga. Jöhet egy tojás, amiből omlettet sütünk. Ezt feltekerjük, majd a levest mellé merjük.

További hírek

Olvasnivaló