Ugrás a tartalomra

A rendőrség is csatlakozott a könyves kihíváshoz

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 04. vasárnap 17:05
Ismerős a bookface kifejezés? Ha nem, érdemes utánanézni, mert mindenképpen hasznos célt fogalmaztak meg elindítói: a könyvek és az olvasás szeretetét. A kihíváshoz a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott egy saját kiadvánnyal.
A fotót történetesen kollégánk, Mocsári László készítette

Amerikából indult el az a kezdeményezés, hogy emberek és szervezetek is felhívják a figyelmet a könyvek fontosságára, amik akár online formában is megtalálhatóak, így a számítógép előtt gubbasztók is olvashatnak szépirodalmat vagy egyéb köteteket. Dobi Tamás ötlete volt, hogy a rendőrség is beszálljon az olvasás népszerűsítésébe. – Eszembe jutott, hogy vannak saját kiadványaink, és egy kis keresgélés után a könyvtárunkban megtaláltam a megfelelőt: a Diák-Intőt, aminek örökérvényű vezérmondata: A Te sorsod a Te kezedben van! Szerintem ez volt a legalkalmasabbnak arra, hogy igazi magyar írással csatlakozzunk a nemzetközi színtéren is jelen lévő kezdeményezéshez. Nagyon jól mutat a borítón a Rubik-kocka, amiről mindenki tudhatja, hogy magyar találmány. 

A közösségi médiában elindult kihívással a könyvborítókat élővé lehet tenni. – Kiváló megoldások születtek, nagyon ötletesek – mondta a sajtószóvivő, aki elárulta, a rendőrök is szeretnek olvasni, sőt írni is, nemcsak jelentéseket.

További hírek

Olvasnivaló