Ugrás a tartalomra

A rendőrség épülete előtt érte baleset az ittas sofőrt

police.hu
Utoljára módosítva
2020. október 12. hétfő 09:41
Buliból tartott hazafelé az a férfi, aki elmondása szerint vodkát, tequilát és whiskeyt is ivott mielőtt a volán mögé ült és balesetet szenvedett Miskolcon.
A baleset helyszíne. (Fotó: police.hu)

Miskolcon, a Szeles utca 73. szám előtti útszakaszon közlekedett 2020. október 11-én 1 óra 45 perckor egy 22 éves helyi férfi. A sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg autója sebességét, majd egy behajtani tilos jelzőtáblát is figyelmen kívül hagyott. A férfi járművével a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Szeles utcai épülete előtt elhaladt, majd a pakoló végén egy meredek fás, bokros részen állt meg. A sofőrnek a baleset során könnyű sérülései keletkeztek. A fiatalembernél alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett.

A sofőrrel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A gyanúsított kihallgatása során a vizsgálótisztnek elmondta, hogy Sajókeresztúrban volt egy baráti összejövetelen, ahol vodkát, tequilát és whiskeyt is fogyasztott, majd nem is emlékszik rá, de autójával Miskolcra hazaindult. Aztán a következő képkocka, hogy mászik ki az összetört autójából. Igazán azt sem tudta, hogyan került arra az útszakaszra, ahol a baleset érte, mert az Avason lakik.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan, vagy más bódító hatású szer hatása alatt járművet vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és saját maga, illetve mások életét is veszélyezteti.

További hírek

Olvasnivaló