Ugrás a tartalomra

Repkedtek a mínuszok szombat hajnalban a Bükk-fennsíkon

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2021. december 04. szombat 18:09
A Bükk magasabb pontjain mínusz húsz fokig hűlt a levegő a múlt éjjel.
Fotó: Horváth Csongor/Lillafüred Online

A 2021/22-es téli szezon eddigi leghidegebb reggele lehetett a szombati. "Ha nem is szibériai hidegre, de jóeséllyel -20 foknàl hidegebb reggelre ébredhetünk holnap reggel a Bükk-fennsík töbreiben" - írta facebook oldalán Kerékgyártó Róbert, a töbör mélyén működő meteorológiai állomás üzemeltetője. 

A kollégánk, Horváth Csongor által üzemeltetett Lillafüred Online facebook-oldal azt írja, a várakozásoknak megfelelően rendkívül hideg, -20.3 fokos hőmérséklet alakult 5:16 perckor a töbörben.

Az időjárási adatokat bárki megnézheti a http://bukk.meteopont.hu/ oldalon.

Úgy tűnik, egyelőre marad a cidri. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a honlapján azt írja: a hétvégén fagyos éjszakákra számíthatunk, vasárnap pedig több hullámban érkezik vegyes halmazállapotú csapadék.

Az előrejelzés szerint szombaton fátyolfelhők, majd a késő délutáni, esti óráktól nyugat felől már vastagabb felhők érkeznek. Éjjel mindenhol beborul az ég. Délkeleten reggelig még nem valószínű számottevő csapadék, másutt egyre több helyen várható eső, az Észak-Dunántúlon és az Észak-Alföldön vegyes halmazállapot ígérkezik (havas eső, néhol ónos eső is előfordul), Komárom megyétől Borsodig, Szabolcsig pedig főleg havazásra van kilátás. 

Vasárnap nagyrészt borult lesz az ég. Északkeleten átmenetileg szűnik a csapadék, máshol sok helyütt számítani lehet esőre, havas esőre, melyet délutántól, estétől egyre többfelé hó válthat fel, ugyanakkor nyugat felől csökken a csapadék kiterjedése, illetve mennyisége. A délkeleti, holnap a Dunántúlon az északira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok között alakul, azonban északkeleten a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 1 és 7 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!