Ugrás a tartalomra

Repülhetnek a macik a jégre! Vasárnap az első gólnál újra plüsseső!

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 17:12
Vasárnap ismét repülhetnek a plüssmackók a miskolci jégcsarnok jegére. A Miskolci Jegesmedvék jégkorong csapata kanadai minta alapján 2009-ben honosították meg Magyarországon a Teddy Bear Toss!, azaz a Dobj egy macit! akciót, amelyet most a DVTK Jegesmedvék is folytat. A vasárnapi HC Mikron Nové Zámky elleni mérkőzésen az első hazai gólnál lehet a jégre dobni a jótékony célra szánt plüssállatokat, amiket alapítványok segítségével juttatnak el a legmegfelelőbb helyekre.

Arra kérik a szurkolókat, ha a családnak olyan megunt, vagy kinőtt játékaik vannak, mint például társasjátékok, autók, stb. azt is hozzák magukkal, és adják le a találkozó kezdete előtt a főbejáratnál.

Az idei esztendőben a DVTK szakosztályai úgy határoztak, hogy a karácsonyt megelőző időszakban a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt támogatják, így a vasárnapi mérkőzésen is elhelyezésre kerül egy gyűjtődoboz, ahová a szurkolók és a támogatók adományait várják.

Egy hely, ahol 45 ezer macit dobtak... Nézze meg! 

Az Egyesült Államokban - Hershey-ben - az ottani macik, vagyis a Hershey Bears ismét világrekordot állított fel. Szurkolóik ugyanis jótékonysági célból több mint 45600 mackót és állatot dobtak az óriásközpont jégére.

 

További hírek

Olvasnivaló