Ugrás a tartalomra

Részvételi költségvetés: Egy hónappal tovább nyújthatók be ötletek

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 24. csütörtök 17:21
Így a nyári elfoglaltságok után több ideje marad az érdeklődő miskolciaknak átgondolni, milyen ötleteken keresztül tehetnék Miskolcot még élhetőbb hellyé.
Varga Andrea alpolgármester és Veres Pál polgármester az idei részvételi költségvetésről szóló sajtótájékoztatón. Fotó: Horváth Csongor

Szeptember 30-ig meghosszabbítja a 2023-as részvételi költségvetés ötletbenyújtó fázisát a miskolci önkormányzat - írja a polgármesteri hivatal sajtóosztálya csütörtöki közleményében. Így - folytatják - a nyári elfoglaltságok után több ideje marad az érdeklődő miskolciaknak átgondolni, milyen ötleteken keresztül tehetnék Miskolcot még élhetőbb hellyé.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az részvételi költségvetés ötletbenyújtó fázisa június 1-jén indult el, az állampolgárok azóta a tervezzukmiskolcot.hu oldalon keresztül közel 60 ötletet regisztráltak. Eredetileg augusztus 31-ig várta az elképzeléseket a lebonyolító Miskolc önkormányzata és civil partnere, a Dialóg Egyesület. Az állampolgári visszajelzésekből azonban kitűnt, hogy sokaknak a nyári időszakban nem volt lehetősége benyújtani ötletét – ezért a lebonyolítók úgy döntöttek, egy hónappal meghosszabbítják ezt az időszakot.

- Ez azt jelenti, hogy némileg módosul az idei részvételi költségvetés ütemezése. Ötleteket benyújtani szeptember 30-ig lehetséges, akárcsak jelentkezni a Részvételi Tanácsba, amelynek tagjai meghatározzák, hogy melyik az a végső 45 ötlet, amelyre a miskolciak szavazhatnak majd. A Részvételi Tanács tagjai november 1-ig végeznek a munkájukkal, amikor is elindul a szavazási fázis, ami egészen december 31-ig tart. Ezt követően, januárban hirdetik ki a lebonyolítók, hogy mely ötletek megvalósítását támogatta szavazatával a legtöbb miskolci lakos - írja a hivatal közleménye. 

Ötletet benyújtani a https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes oldal „Ötletet nyújtok be” fülén keresztül lehetséges, ahol további információkat is találhatnak az érdeklődők a részvételi költségvetés folyamatáról.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!