Ugrás a tartalomra

Részvétüket nyilvánították a miskolci pártok

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 20. szerda 13:22
Őszinte együttérzésükről és részvétükről biztosították az 56 éves korában elhunyt Dr. Kriza Ákos családját a miskolci pártfrakciók.

Fidesz:

A Fidesz miskolci frakciója megrendüléssel értesült a hírről, hogy Dr. Kriza Ákos, Miskolc volt polgármestere, életének 56. évében elhunyt.

Nincsenek szavak a halál idején, amik a veszteséget eléggé leírhatnák, és nincsenek gondolatok, amik a fájdalmat eléggé kifejeznék. Egy olyan polgármestertől és baráttól kell most búcsúznunk, aki folyton építeni akarta maga körül a világot, aki minden nap tenni akart Miskolcért, aki soha nem elégedett meg a jelennel, mert a jövőt még jobbra akarta formálni. Egy olyan embertől kell most elköszönnünk, aki mindig csak előre nézett, aki örökké bátor volt, hitében erős, és jószándékában bizonyos. Így vezette a várost polgármesterként, így gyógyított beteget orvosként, és így vigyázott a családjára férjként és apaként. Tiszta szívvel hitt a keresztény kultúrában, a hazában és a nemzetben, a családban és a barátságban, szerette Magyarországot és Miskolcot. Ezek az eszmék és érzések vezérelték az élete során, és most mindnyájunk szívében ott a keserűség, és lelkünkben a szomorúság, mert búcsúznunk kell egy igazi nagy harcostól.

Kedves Polgármester Úr, drága Barátunk! Köszönünk most mindent, emléked bennünk él örökké, nyugodj békében!

A párt hozzátette megemlékezést szervez kedd délutánra. Azt írta, hogy mindenki, aki szerette és tisztelte, kedd délután 16 és este19 óra között az Erzsébet téren róhatja le kegyeletét Miskolc Megyei Jogú Város volt polgármesterének emléke előtt egy szál virággal vagy mécsessel. A megemlékezőket arra kérik, hogy ügyeljenek a járványügyi előírások betartására.

KDNP Miskolc:

Ma reggel megrendülve és mély fájdalommal értesültünk arról, hogy 2021. január 18-án, a későesti órákban hosszan tartó, küzdelmes betegség következtében elhunyt Dr. Kriza Ákos, Miskolc 2010-2019. közötti polgármestere.

A Kereszténydemokrata Néppárt Miskolc Városi Szervezete és frakciója együttérzését és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak.

Adj neki, Uram, örök nyugodalmat, és az örök világosság fényeskedjék neki!

Dr. Kriza Ákossal egy igazi keresztény-nemzeti honfitársunkat veszítettük el, aki a kereszténydemokrácia értékrendjét is vallotta, támogatta. Polgármestersége alatt több miskolci iskola, óvoda került történelmi egyházak fenntartásába, támogatta Diósgyőrben a II. János Pál pápáról elnevezett tér kialakítását és elnevezését az egykori Szentatyáról, de a népkerti országzászló visszaállítását is felkarolta. Polgármestersége kilenc éve alatt Miskolc a válság után a fejlődés útjára lépett. Pótolhatatlan veszteség érte a miskolci közéletet.

Emlékét megőrizzük.

 

Velünk a Város:

Hosszú, méltósággal viselt betegség után 2021. január 18-án elhunyt Dr. Kriza Ákos, Miskolc korábbi polgármestere.

A Velünk a Város frakciószövetség őszinte együttérzéséről biztosítja a gyászoló család tagjait, az elhunyt barátait és hozzátartozóit.

Nyugodjék békében.

 

Mi Hazánk:

A Mi Hazánk őszinte részvétét fejezi ki Kriza Ákos, Miskolc város korábbi polgármesterének halála miatt. Isten nyugosztalja! Hozzátartozóinak, szeretteinek vigasztalódást kívánunk!”.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!