Ugrás a tartalomra

Rezsimentő akcióval tenné szebbé a családok karácsonyát a Demokratikus Koalíció

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 22. kedd 11:30
"Legyél te is rezsimentő!" címmel Dobrev Klára elindította az Árnyékkormány országos rezsimentő programját. A cél az, hogy azokat a rezsiemelkedés miatt bajba jutott családokat segítsék karácsonyra, akik augusztus 1-je óta a horrorisztikusan megnőtt számlájukat nem tudták kifizetni - tájékoztatta lapunkat a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci szervezete.
Hegedűs Andrea (DK) országgyűlési képviselő. | Minap-archív fotó: Juhász Ákos

Az állam feladatát mi nem tudjuk átvállalni – hangsúlyozza Hegedűs Andrea, a DK miskolci országgyűlési képviselője -, de ha mindenki egy kicsit tud segíteni, akkor boldogságot tudunk hozni néhány családnak Miskolcon a karácsonyi ünnepekre.

A rezsimentő akcióhoz mindenki csatlakozhat az erőforrásai függvényében, hiszen mint ahogy Lessing mondja: "a szándék mérettetik meg, nem az adomány.” Aki tud, december 5-éig utalhat a rezsimentő alapba, amiből folyamatosan - az Emberek Szolgálatában Alapítványon (ESZA) keresztül - december közepéig valósul meg a családok támogatása.

A DK rezsipontjain lehet jelentkezni azoknak, akik a segítséget szeretnék igénybe venni. Ez a pont Miskolcon a Demokratikus Koalíció irodája (Arany János u. 11-13., az Arany Corvin üzletház földszintjén). Itt december 5-éig hétköznap 14:30 és 17 óra között személyesen jelentkezhetnek a segítséget igénylők. Ehhez magukkal kell hozniuk azt a csekket vagy utalásra váró számlát, amelyhez igénylik a támogatást. Sikeres elbírálás esetén az alapítványon keresztül történik a csekk kifizetése vagy az átutalás. A teljesítésről az érintettek visszaigazolást kapnak.

- Miskolcon nagyon nehéz és kilátástalan helyzetbe sodorta a kormány rossz gazdaságpolitikája a családokat, az önkormányzatot, a civil szférát - vélekedett Hegedűs Andrea. - Miskolc országgyűlési képviselőjeként az a feladatom, hogy a miskolciak hangját hallassam a parlamentben. Tisztában vagyok vele, hogy ezzel a rezsimentő akcióval mindenkinek segíteni nem tudunk, de ha valakiknek tudunk, az már siker és öröm. A Demokratikus Koalíció politikusai, önkormányzati képviselői a szolidaritás értékrendjét vallják, amire ezekben a nehéz időkben mindinkább szükség van.

A segítség rászorultság alapján egy áramszámla vagy egy gázszámla kiegyenlítését jelenti.

Információk az utaláshoz:
Kedvezményezett: ESZA
Számlaszám: 1040 4742 5052 6981 7687 1001
Közleménybe írja be: a rezsi alapba

A rezsimentő akcióról ITT olvashat bővebben, és ezen az oldalon válhat valaki rezsimentővé is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!