Ugrás a tartalomra

Robbantással fenyegette a Törvényszéket

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 09. kedd 13:35
A miskolci intézményben több mint egy évtizede nem történt hasonló. 
Fotók: Osztie Tibor

Ahogyan arról portálunk is beszámolt, bombariadót rendeltek el hétfőn koradélután a Miskolci Törvényszéken. Az épület átvizsgálásának idejére a rendőrség Dózsa György utat lezárta, az MVK járatai is terelőútvonalon jártak. Az eset részleteiről Dr. Tőzsér Ildikó, az intézmény sajtószóvivője tájékoztatta lapunkat. 

- Ismeretlen telefonáló tett bejelentést hétfőn délben a rendőrség 112-es hívószámán, hogy a Miskolci Törvényszék Dózsa György úti épületében több bombát helyezett el, amelyek robbanni fognak. A rendőrség értesítette a bíróság vezetőségét, akik elrendelték az épület azonnali kiürítését – ez körülbelül fél egykor történt meg – nyilatkozta a sajtószóvivő. A rendőrség lezárta, majd átkutatta az épületet, robbanószerkezetet azonban sehol nem találtak. A dolgozók délután kettő körül mehettek vissza az épületbe. 

Dr. Tőzsér Ildikó felidézte, több mint tíz éve nem volt hasonló bombariadó a Törvényszéken. 
- Amióta detektoros kapukat szereltek fel, amelyen át kell haladnia minden belépő személynek, valamint a táskákat, csomagokat is átvizsgálják, semmilyen fémeszközt, vagy fegyvert nem lehet behozni az épületbe  - részletezte. Azonban minden ilyen esetet ki kell vizsgálni, mert nem lehet kizárni annak a valószínűségét, hogy valóban megtörtént ilyen, tette hozzá a sajtószóvivő. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!