Ugrás a tartalomra

Rudán Joe a Gárdonyi parkban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 12. péntek 14:54
A sikeres szezon folytatódik. A már lezajlott P. Mobil, Message To Hendrix & Tátrai Tibor koncertek után pénteken érkezik a következő exclusive előadás a Gárdonyiba.

Ezúttal Rudán Joe lép föl akusztik formációjával, hogy levegye lábáról a zeneszerető miskolciakat, egy különleges környezetben. Előzenekar az Ildi Rider Akusztik, akik 19 órától lépnek a színpadra, Joe 20 órakor kezd.

Nemrég volt a Dinamit nagy koncertje. Milyen volt neked belülről ez a buli?

Az utóbbi időszakban talán ez volt a legnagyobb esemény, amiben örömmel vettem részt. A Dinamit zenekar 40/37 elnevezésű nagykoncertje a Barba Negra Trackben volt május végén. Teltházas buli volt, hozzá kell tennem, hogy gyermekkorom kedvenc zenekara volt a Dinamit, így még nagyobb élmény volt színpadra állni az eredeti felállás tagjaival és énekelni a klasszikus dalokat. Főleg Vikidál Gyula barátommal, aki példaképem volt kamasz koromban. A koncertet hangban, képben rögzítették, remélem hamarosan meg is jelenik CD-n, DVD-n. Ez egyetlen alkalomra szólt, hogy a mostani és az eredeti felállás is színpadra állt együtt, mi, mostaniak viszont folytatjuk, a múlt héten is volt fellépésünk. Ez az „új” Dinamit egyébként 2017-ben az Ady művházban koncertezett nagy sikerrel.

Most az akusztik formációmmal érkezem a Gárdonyiba. A műsorban minden korábbi zenekaromtól fogunk játszani, így lesz Pokolgép, P. Mobil dal is, ami a nevemhez köthető. Természetesen minden akusztikus hangszerelésben szólal meg, de a saját számaimból is hozok párat és műsorra tűzünk külföldi rock klasszikust is. Színes műsor lesz, ahogy hallom, egy különleges környezetben lépünk föl, így a hely hangulata is illeszkedik a bensőséges megszólaláshoz. Nagy örömmel megyünk Miskolcra, mert már régen játszottunk ott.

Most készül a könyved, mikorra jelenik meg és mi lesz benne?

Egy újságíró barátommal dolgozunk az életrajzi könyvemen, ami a 40, pályán töltött évem összefoglalása lesz. Természetesen sok minden nem fér bele a könyvbe, de 30 zenésztársam, barátom fog megszólalni, sztorizni a kötetben, így elég széles körből merítünk. Sok eddig nem ismert történet kerül a lapokra. Igyekszünk úgy válogatni, hogy a kellemes élmények kerüljenek papírra. Remélem, karácsonyra megjelenik ez a kötet.

Tavaly volt egy komoly koncerted Pécsett és ezt idén megismétled…

A tavalyi nagykoncertemről márciusban megjelent a digipack kiadvány, ez a buli a vártnál is jobban sikerült, így idén ismétlés lesz Pécsett, a Kodály Központban, de természetesen más vendégekkel és műsorral. December 21-én lesz a rendezvény, az egyik különlegesség, hogy idén operaénekléssel is megpróbálkozom, mert két operaénekes barátom is vendég lesz. Fodor Bernivel és Szerekován Jánossal lépek színpadra ebben a blokkban, ez nekem egy teljesen új terep, korábban még nem próbálkoztam operával. Nagy kihívás lesz. 

Az elképzelések között szerepel egy moderntánc-stúdió meghívása is. A táncosok kifejezetten a felcsendülő dalokra készült koreográfiát fognak bemutatni. A nótákat újrahangszereljük, így egyedi hangzással szólalnak meg a jól ismert szerzemények. A fellépőkből néhányat megemlítek: Vikidál Gyula, Kalapács József, Fodor Bernadett, Szűcs Antal Gábor, Závodi János, Makovics Dénes, a Vivat Bacchus Énekeggyüttes, és egy szimfonikus zenekar is közreműködik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!