Ugrás a tartalomra

A sajtóból tudta meg az Egri Ügyek stábja, hogy kirúgják őket

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. szeptember 11. vasárnap 20:30
Pontosabban a szerkesztőség hat tagjából ötöt. A megmaradt munkatárssal az Egri Ügyek a szombathelyi illetőségű ugytudjuk.hu rovataként működhet majd tovább.

Búcsúközleményt tett közzé vasárnap délelőtt az Egri Ügyek szerkesztősége, az újságírók ebben azt írják, másik újságból tudták meg, hogy felmondtak nekik.

"Az Egri Ügyek állítólag nem szűnik meg – legalábbis azt mondják azok, akik a kirúgásunkról korábban nekünk semmit sem mondtak –, de már nem lesz olyan, mint az elmúlt években. Hogy milyen lesz, nem tudjuk, mert már nélkülünk lesz valamilyen" - olvasható az Egri Ügyek hírportálon.

Azt írják, senki nem állt ki a csapat elé, hogy közölje azzal a rosszhírt; az újságírók a kirúgásukról más lapból értesültek, és később is mindössze a felmondólevelet kapták kézhez.

- Egy céget, egy boltot és így egy lapot be lehet zárni, le lehet építeni korrektül. A keserűségen kívül nincs abban semmi különös, ha egy vállalkozásnak vége vagy másmilyen formában működik tovább. Ilyenkor a tulajdonos, netán az ügyvezető a dolgozók elé áll, elmondja, hogy mennyire köszöni a munkájukat, de ezekben a nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni. Lesz egy kis sajnálkozás, összeborulás, talán egy-két basszameg is. Az Egri Ügyekkel nem ez történt: a basszameg előtt senki nem mondott nekünk egy árva szót se arról, ki és mire készül, egy másik újságból tudtuk meg, hogy a többségünknek ennyi volt. Azóta a felmondólevelünkön kívül még egy vállon veregetés sem érkezett abban a helyzetben, amikor a szerkesztőség hat tagjából öt mehet, amerre akar - írják.

Az Egri Ügyeket négy évvel ezelőtt az Ungár Péter és Gerényi Gábor által létrehozott Azonnali Média Kft. vette meg, és az újságírók szerint a lap az elmúlt időszakban függetlenül, szabadon dolgozhatott, a tulajdonosok nem szóltak bele a munkájukba. "Az utóbbi időszakban volt, amikor több mint 1.5 millió havi kattintásunk volt, de az utolsó teljes hónapunkban is akadt olyan nap, amikor csupán 24 óra alatt több mint 80 ezer. Mindez egy 50 ezres város és környéke lapjaként" - írják.

Ahogyan arról beszámoltunk, Ungár Péter és Gerényi Gábor nemrég kirúgta az azonnali.hu stábját is. Arról, hogy az országos hírportál megszűnik itt írtunk. A portál néhány hétig még tovább üzemelt, néhány napja azonban, vélhetően a munkatársak felmondási idejének lejártával az Azonnali frissítése is leállt.


Az egriugyek.hu munkatársai az elmúlt években számtalanszor szemlézték a minap.hu cikkeit, mint ahogyan mi is figyeltük az ő cikkeiket, ha a szomszédvár Eger híreiről szerettünk volna tájékozódni. Az elbocsájtott kollégákkal együttérzésünket fejezzük ki.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!