Ugrás a tartalomra

Sajtot és bort kóstoltak az avasi pincesorokon

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. július 18. csütörtök 20:13
Élőzenével és fotókiállítással egybekötött bor- és sajtkóstolót rendeztek a Nagy Avasi pincesor egyik borászatában szerdán. 
Mocsári László képgalériája

A rendezvényen a minőségi bükki és tokaji borok mellett a Baráthegyi Majorság kézműves sajtjait is megkóstolhatták a résztvevők. A gasztro eseményre a Szimbiózis Alapítvány tízféle sajttal készült. A rendezvény célja az értékteremtés, a kultúra ápolása és a közösségépítés volt.

Hangulatos élőzene fogadta a szórakozni vágyókat az Avasi pincesor egyik borászatában szerdán. A rendezvényen minőségi bükki és tokaji borokat ismerhettek meg a résztvevők. A jó borhoz pedig jó sajt is dukál. A Baráthegyi Majorság kézműves termékekkel érkezett. Több sajtkülönlegesség közül válogathattak a vendégek.

– A Szimbiózis Alapítvány társadalmi vállalkozásai közül a sajtgyártás az egyik húzó ágazatunk. Több környékbeli éttermet is ellátunk a sajtjainkkal. Erre a rendezvényre tíz féle sajttal készültünk, a füstölttől, a lágyig illetve a zsíros sajtokig. Tehéntejből illetve kecsketejből készültek – fejtette ki Zsiros Viktória, a Szimbiózis Alapítvány irodavezetője.

– Szerintem fantasztikus dolog, hogy a helyi termelők jönnek ki és a helyi borokat lehet megkóstolni és tényleg nem az van, hogy az ország más részéből hoznak ide borokat, hanem tényleg helyi termékeket helyi termelőktől – mondta el Csüriné Ficsura Andrea a Miskolc Televíziónak. Ő férjével érkezett az eseményre, akivel az ország számos pontján, több gasztro eseményen is részt vettek már. Így külön öröm számukra, hogy Miskolcon az Avason is egyre több ilyen nívós rendezvényt szerveznek.

Az élőzenés bor-és sajtkóstoló mellett egy Miskolcról szóló fotókiállítás is várta az érdeklődőket.

– A csoporttársammal együtt ezek a közös fotóink, 12 darab fotónk van kiállítva a hely méretéből adódóan is ennyi az, ami kényelmesen és esztétikusan is felfért, úgyhogy a következő alkalmakkor majd egy tágabb körben próbálunk majd több embertől összegyűjteni – fejtette ki Pap Emília, a Szimbiózis Alapítvány PR és marketing munkatársa.

Pap Emília hozzátette: a rendezvény célja az értékteremtés, a kultúra ápolása és a közösség építése Miskolcon.

További hírek

Olvasnivaló