Ugrás a tartalomra

A sáros kutyánál csak egy a jobb: ha sármos 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 17. szombat 12:22
Szombaton rendezték meg az Avas Szépe kutyaszépségversenyt a városrészben. Az cél az is volt, hogy a kutyások közössége erősödjön és a kulturált, felelősségteljes tulajdonosi viselkedés alapelvei is terjedjenek.
Mocsári László képgalériája

Mivel a lakótelepen szép számmal élnek kutyatulajdonosok, a Dialóg Egyesület csapata úgy gondolta, hogy a kiskedvenceknek kiírt szépségversennyel szólítják meg őket – tudtuk meg R. Nagy Csillától, a szervezet által működtetett Avasi Közösségi Kávézó koordinátorától.

Az egyik cél, hogy ezt az elég nagy kisközösséget aktivizálják és esetleg a jövőben is lehessen programokat, akciókat szervezni nekik. Itt jön be a közösségfejlesztő szakmai munka a képbe.

„Akik regisztrálnak a szépségversenyre, egy kérdőívet is kitöltenek, amiben felmérjük, hogy van-e igényük egy avasi kutyafuttató akadálypályára. Ha igen, akkor egy közösségi beszélgetés alkalmával átgondolnánk, ötletelnénk, hogyan is nézzen ki ez a pálya, hogyan tudjuk ezt megvalósítani egy közösségi cselekvés keretein belül” – fűzte hozzá R. Nagy Csilla.

Az Avas Szépe megvalósításában Szarka Dénes, a terület önkormányzati képviselője is közreműködik. Elmondta, hogy nagyon örült a kezdeményezésnek, mert ő is úgy látja, sok kutyatulajdonos él az Avason. Jó példa erre maga a rendezvény helyszíne – az Áfonyás utca és a Középszer közötti füves terület –, amit többük rendszeresen látogat.

A képviselő arra is kitért, hogy azért állt be az ötlet mögé, mert szeretné, ha megismernék egymást a környéken élő gazdik, egyúttal megosztanák a kulturált és felelősségteljes kutyatartás módszereit.
„Oda kell arra is figyelni, hogy se a szomszédokat, sem pedig a parkban, utcán sétálókat ne zavarják az állatok” – fogalmazott Szarka Dénes.

A keverék és fajtatiszta kutyák számára meghirdetett kutyaszépségverseny előtt az Áfonyás utca és Középszer utca közötti füves területen sor került a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesület bemutatójára is. A program egész ideje alatt lehetőség volt terápiás kutyákkal való fejlesztő tevékenységek és feladatok kipróbálására a "Mondjunk mancsot" Terápiás és Segítőkutyás Egyesület jóvoltából. A szervezők előzetesen úgy tervezték, hogy 60 példányban limitálják a versenyzők számát. A zsűriben szakértők foglaltak helyet.

További hírek

Olvasnivaló