Ugrás a tartalomra

Semmi különös, csak két adat arról, mire mennyi plusztámogatást adott a kormány

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 22. hétfő 13:16
Mutatunk két összeget, tippelje meg, melyik összeg ment sportra, és melyik az egészségügy támogatására.

288,6 milliárd forint
60,7 milliárd forint

Az MFor összesítette, hogy mennyi plusztámogatást jutatott az Orbán-kormány 2020. március 20. és 2021. március 19. között a különböző területeknek. Az eredeti cikk ITT olvasható, amit az Index is szemlézett, ezt pedig ITT találják.

Nos, bármilyen meglepő (?), a sport kapta a legtöbbet az említett időszakban: irdatlanul nagy, 288,6 milliárdos plusztámogatást ítéltek oda ennek a területnek, míg az egészségügyre ehhez képest 60,7 milliárd forintot csoportosítottak át.

Kiszámolták azt is, hogy a sport szánt csaknem 290 milliárd forint azt jelenti, hogy fejenként a 2020-ban foglalkoztatott kicsivel több mint 4,6 millió magyar 62 ezer forintja sportra ment el.

A támogatások jelentős többségét az eredetileg a járvány negatív gazdasági hatásainak mérséklésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból, a rendkívüli kormányzati tartalékból, valamint a Központi Maradványelszámolási Alapból csoportosították át. Az, hogy milyen célokra mentek el a pénzek, a MFor szerint nem minden esetben teljesen egyértelmű.

További hírek

Olvasnivaló