Ugrás a tartalomra

Sikeres alapozás után, új tagokkal folyatja a MiDÖk

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. szeptember 28. szerda 15:49
Egy év kemény, de sikeres munkáját zárták le a Miskolc Városi Diákönkormányzat delegáltjai szerdán tisztújítással és összegzéssel. A MiDÖk-ben az elnökség megújulásával generációváltás történt, a célok azonban változatlanok: képviselni a miskolci fiatalság érdekeit és ezzel segíteni a városvezetés ifjúságpolitikai céljait.

Közel teltház mellett kezdődött meg a Miskolc Városi Diákönkormányzat közgyűlése szerdán a városháza dísztermében. Először Varga Andrea alpolgármester üdvözölte a megjelent diákokat és tanáraikat.

Varga Andrea. Fotók: minap.hu

Az önkormányzat és a közgyűlés nevében köszönetet mondott azért a „nagyon sok és kemény munkáért”, amit elvégeztek az eltelt egy évben. „A ti munkátok eredménye, hogy ilyen sokan vagyunk ma itt és kinőttük a közgyűlési termet” – utalt az eddigi ülések korábbi helyszínére és a létszámban gyarapodó diákönkormányzatra.

Kiemelte továbbá, hogy a városvezetés számára öröm látni a miskolci rendezvényeken a MiDÖk tagjait, akik rendszeresen jelen vannak és érdemben képviselik a fiatalságot a programokon. „Elindult valami a városban” – utalt sejtelemesen, majd jó munkát kívánt a 2022/23-as tanévhez.

Hudák Lilla és Rőczei Laura

Ezt követően a MiDÖk leköszönő elnöke, Rőczei Laura és Hudák Lilla diákpolgármester vették át a szót. A most már korábbi elnök elmondta, hogy a „nehéz kezdés ellenére az elnökség hamar összekovácsolódott” és számos programot valósítottak meg. Rőczei Laura végül felajánlotta segítségét az újonnan megválasztandó elnökségnek.

Hudák Lilla egyetértett az előtte felszóló szavaival, és ugyancsak az eltelt egy év munkáját méltatta. „Kialakult egy közösség, ami mindenkit szívesen fogad. Sokat tanultunk és tapasztaltunk, segítettük egymást és épültünk” – mint fogalmazott. „Hallgassátok meg egymást, fogadjátok egymást szeretettel és legyetek nyitottak egymás ötleteire. Mindezt egy nagyobb jóért” – zárta beszédét intelmeivel.

A sokat emlegetett eltelt egy év munkáját megköszönték a búcsúzó MiDÖk-elnökségnek, valamint Feketéné Pál Enikő ifjúsági referensnek, aki szakmailag rengeteget tett azért, hogy a diákok testülete valóban sikeres első évet zárjon az újjászerveződése után.

A búcsú pillanatai.

Szarka Dénes ifjúságpolitikai tanácsnok ugyancsak értékelte az eltelt időszakot. Úgy látja, hogy a mostani vezetőségváltás azt is példázza: eltelt egy év az újjáalakult MiDÖk életében, amelyet sikeres működés és folytonosság jellemez. Kiemelte az olyan nagyrendezvényeket, mint a több száz diákot megmozgató jégkoridiscot, a diákbált, valamint a tényt, hogy a miskolci fiatalságnak újból van egy érdekképviseleti szervezete, amely felpezsdíti a közösségi életüket is.

A további napirendi pontok részeként újabb 13 intézmény csatlakozott a Miskolc Városi Diákönkormányzathoz, azaz ennyivel is több iskola diákjai képviselhetik kortársaikat a városi szervezetben.

A leköszönő elnökség.

Módosították a szervezeti és működési szabályzatot is egy apró, de annál jelentősebb pontban. Innentől kezdve hivatalosan is a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület koordinálja a MiDÖk szakmai működését.

Az ülés talán legizgalmasabb pontja volt az új elnökségi tagok megválasztása. A jelöltek kortes beszédekkel igyekeztek meggyőzni társaikat, hogy rájuk szavazzanak, majd a voksolás után megalakult a Miskolc Városi Diákönkormányzat 2022/23-as tanévre érvényes elnöksége. Az elnök Kovács Patrik lett, aki az előző elnökségben a HR-felelős személyét töltötte be. Az elnökség további tagjai: Bodnár Zsófa, Tarbaj Tamás, Lipták Dárius, Fűtő Bence és Szabó Péter.

Az új elnökség, jobbról harmadik helyen Kovács Patrik, a MiDÖk új elnöke. 

A közgyűlés záróakkordjaként pályázati lehetőségekről és potenciális diákprogramokról egyeztettek a diákképviselők.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!