Ugrás a tartalomra

Sikeres hét áll Miskolc mögött: közel százmilliárd forintnyi beruházás érkezik a környékre

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 13. szerda 13:08
Összeszedtük, milyen új fejlesztéseket jelentett be Miskolc polgármestere az elmúlt időszakban.

Veres Pál az utóbbi időben több nagyszabású miskolci beruházásról is beszámolt. Ezek között szerepelt az LG Magna 20 milliárd forintos fejlesztése, a Sanofi nyolcmilliárd forintos beruházása és a Bosch Energy and Body Systems Kft. 18 milliárdos fejlesztése. A polgármester a térségünkbe, Felsőzsolcára érkező GKN Automotive Hungary Kft. gyárnyitásáról is posztolt.

Nem akkugyár

- Az LG-t senkinek nem kell bemutatni, mindenki látott már LG mosógépet, hűtőt, TV-t, telefont, de a cég ezek mellett sokat fektet innovatív technológiák fejlesztésébe - ilyen a modern autóipar is - központjuk pedig Szöulban, Dél-Koreában van – posztolta a közösségi médiában Veres Pál, aki a Magna Internationalt is bemutatta.

- Egy kanadai vállalat, amely egyebek mellett a General Motors, a Ford, a BMW, a Mercedes, a Volkswagen, a Toyota és a Tesla alkatrészbeszállítója és hazája egyik legjelentősebb vállalata. E két társaság közös cége, az LG Magna hoz létre Miskolcon új gyárat, ahol elektromos autók különböző berendezéseit és alkatrészeit fogják gyártani, valamint az elektromos motorok különböző elemeit, fedélzeti töltőket és invertereket – ismertette a polgármester.

Valami új, valami régi

A városban 36 éve jelen levő Sanofi, mostani, milliárdos beruházásuknak köszönhetően másfélszeresére növelik a miskolci gyár előretöltött fecskendőt gyártó kapacitását.

A Bosch Energy and Body Systems Kft. 18 milliárd forintos beruházással 170 új munkahelyet hoz létre városunkban a járműelektronikai készülékek gyártásával foglalkozó Bosch Energy and Body Systems Kft. Veres Pál szerint ez a fejlesztés azt is jelzi, Miskolc olyan környezetet tud teremteni az új és a már meglévő vállalkozások számára, amely gazdaságilag és a mindennapi élethez is vonzó feltételeket biztosít.

- Felsőzsolcán pedig a brit tulajdonú GKN Automotive Hungary Kft 52 milliárd forintos zöldmezős beruházása hoz létre 1500 munkahelyet. A gyárban a BMW, a Mercedes-Benz, a Suzuki és a Volkswagen számára gyártanak majd alkatrészeket – írta a városvezető.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!