Ugrás a tartalomra

Sikeresek az új lakáspályázati formák

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. november 07. vasárnap 13:07
A jövő hét elején értesítik az eredményekről az október 4-én lezárult elektronikus lakáspályázat résztvevőit.
Fotó: MiNap-archív (Mocsári László)

Az értesítést követően indul a nyertesek pályázati nyilatkozatait igazoló dokumentumainak vizsgálata, majd ezt követően kötik meg a bérleti szerződéseket, és adják át a lakásokat. Összesen közel hatszázötven kérelem érkezett be, egy-egy pályázó három lakást is megjelölhetett. – Nagyon népszerűek voltak az idén szeptember 15-én hatályba lépett lakásrendelet által bevezetett új pályázati formák – mondta Kaposváriné Bornemisza Emese, a Miskolc Holding Zrt. lakáshasznosítási vezetője. – A 35. életévüket be nem töltött fiatalok számára meghirdetett tizenhét lakásra kilencvenhét pályázó nyújtott be összesen kettőszázharmincöt kérelmet, míg a nyugdíjasoknak meghirdetett öt lakásra harminc pályázó jelentkezett, ötven pályázattal.

A két új forma mellett költségelvű pályázat is indult a korábbiakkal azonos feltételek mellett. Az így meghirdetett tizennégy lakásra százhatvankilenc pályázó jelentkezett, összesen háromszázhatvannégy kérelemmel. Az idén meghirdetett elektronikus pályázatokon egyébként összesen száztizenkettő önkormányzati bérlakás talált új bérlőre.

Az új lakáspályázati formák mellett elindult a partneres lakáscserét segítő program is, ami a miskolcholding.hu/ingatlangazdalkodas/lakascsere honlapra kattintva érhető el. A bérlők az elektronikus felületre tölthetik fel a cserélendő lakásaik paramétereit, fényképeit, valamint megjelölhetik csereigényüket és böngészhetik a kínálatot. Az elektronikus felület használatával kapcsolatban a Lakáshasznosítási Iroda szükség szerint segítséget nyújt az érdeklődőknek az ügyfélszolgálati telefonszámokon vagy a lakashasznositas@miskolcholding.hu e-mail-címen

– A lakásrendeletünk modell- és példaértékű, a modern lakásgazdálkodást szolgálja – szögezte le korábban Szopkó Tibor alpolgármester, aki a főbb célkitűzéseket a felelős gazdálkodásban, a fiatalok itthon tartásában, a lelakott lakások felújításában, a szociális alapú lakbértámogatásban és abban jelölte meg, hogy a bérleti díjakat továbbra is jóval a piaci ár alatt tartsák.

– A lakások karbantartására, még inkább fejlesztésére fordítjuk a bevételek egy részét – hangsúlyozta, hozzátéve: szeretnének megfizethető lakhatást biztosítani a fiatal családok önálló életkezdéséhez.
A Miskolc Holding Zrt. Lakáshasznosítási Irodája a jövő év elejére tervezi újabb pályázat kiírását.

/Borítókép: MiNap-archív - Juhász Ákos/

További hírek

Olvasnivaló