Ugrás a tartalomra

Sikeresen tárgyalt a polgármester - 77 milliós támogatást kap a Kemény Dénes Sportuszoda

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 16. hétfő 14:06
A megítélt összeg március végéig biztosítja az intézmény működtetését.

Csaknem 77 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott Miskolc városa a Kemény Dénes Sportuszoda működési költségeinek finanszírozásához – erről levélben tájékoztatta Veres Pált, Miskolc polgármesterét Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár – írja hétfőn kiadott közleményében a városháza.

Veres Pál még ősszel kezdeményezett tárgyalásokat az államtitkárral, mivel a drasztikusan megnövekedett rezsidíjak szinte teljesen lehetetlenné tették a közintézmények mellett a sportlétesítmények működtetési költségeinek biztosítását is. Ezeknek az egyeztetéseknek az eredményeként tavaly 70 millió forintot kapott a Kemény Dénes Sportuszoda, így sikerült elkerülnie a bezárást. Ez az összeg az év végéig volt elegendő, a most megítélt összeg pedig március végéig biztosítja az intézmény működtetését. Az uszoda kiemelt regionális státuszt is kapott, így lehetőséget biztosít a miskolci lakosság és az itt működő sportegyesületek mellett több környékbeli település professzionális és amatőr sportolóinak is sporttevékenységük folytatására.

A működési hozzájárulás a január 1-jétől március 31-ig tartó időszak közüzemi költségeinek finanszírozásához használható fel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!