Ugrás a tartalomra

Simon Gábor: rövidesen visszanyeri régi fényét az Avas

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. szeptember 09. csütörtök 15:16
A Horváth-tetőn már elindult a rehabilitáció, jövőre pedig a remények szerint az Avas kilátó felújítása is elkezdődik.
Már hetek óta dolgoznak a Horváth-tetőn. Fotó: Juhász Ákos


Több évtizedes vágya teljesül a miskolciaknak azzal, hogy több ütemben a teljes történelmi Avas megújul – erről Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője beszélt csütörtökön a Horváth-tetőn, ahol már hetek óta dolgozik a kivitelező az ott található teraszok felújításán.  A frakcióvezető elmondta, hogy az Avas és az Avastető fejlesztése három projektben és csaknem 700 millió forintból valósul meg.

- Az idősebb miskolciak még bizonyára emlékeznek milyen élet volt korábban az Avason. A terület sajnos az elmúlt évtizedekben elhanyagolttá vált, de a városvezetés célja az, hogy visszanyerje régi fényét. Ennek már kézzel fogható jelei is vannak: a korábban elkészült csapadékvíz-elvezetés és az útépítések is ezt a célt szolgálták. Nagy öröm, hogy most a kivitelező nekikezdett egy újabb nagyszabású fejlesztéscsomagnak, a Horváth-tetőnek, ahol nagyon jelentős lesz a változás a munkálatok végére – mondta a politikus.

Simon Gábor. Fotó: Juhász Ákos

 
Simon Gábor kiemelte, valamennyi most elkészülő projektelem a családok kikapcsolódását szolgálja majd. Többek között felújítják a lépcsőket, a közvilágítást és a sétányokat, kialakítanak egy városi tanösvényt, szabadtéri kondiparkot, de lesznek új játszóterek, piknik tér, pihenő és napozóterületek, mászófal még a házikedvencekre is gondoltak. 

- A beruházás a kivitelezővel kötött szerződés szerint jövő nyár elejére készül el. További jó hír az is, hogy a közelmúltban az Avasi kilátó kiviteli tervei is elkészültek, így megkezdődhet a közbeszerzési eljárás és a remények szerint tavasszal a felújítás is – zárta.


A Horváth-tetőn már zajló fejlesztések
1. Parki sétaútrendszer, városi tanösvény-hálózat
2. Új játszóterek: a tervezés során a 0-4, a 4-12 és a 12-16 éveseknek külön játszóterek készülnek.
3. Új piknik tér a Horváth-tető legfelső teraszán
4. Pihenő és napozó területek a legfelső terasz végén. Egy terasszal lejjebb jön létre a „Retro” kert.
5. Street workout, outdoor gym és skate pálya az aktív sportolás kedvelői számára
6. Mászófal és parkour elemek
7. Kutya agility pálya és kutyajátszó

A beruházás további részében megújulnak a lépcsősorok, rendezik a területeket, felújítják a meglévő burkolatokat, támfalakat, helyreállítják a világítást lesz növénytelepítés és felújítják a kilátó-teraszokat is.

Helyszínek: 
Csáti sor és Latabár sor közötti lépcsősor
Latabár sori kilátóterasz
Lajos sori lépcsősor
Sziget sori lépcsősor
Rácz sori lépcsősor
Arnóti sor, Csabai sor közötti átkötés

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!