Ugrás a tartalomra

Sokkoló képek, hosszú veszteséglista 

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2022. június 21. kedd 09:21
Menet közben gyulladt ki a Csodamalom Bábszínház művészeti vezetőjének autója.

Megdöbbentő történetet tett közzé a Miskolci Csodamalom Bábszínház közösségi oldalán.

Képforrás: Szárnyas Sárkányok, Facebook

Művészeti vezetőjük, Fekete Dávid a Szárnyas Sárkányok nevű, saját alapítású társulatával a Bondoró Utcaszínház fesztiválra tartott, amikor a 3-as úton, menet közben kigyulladt a járműve. Hiába érkeztek a tűzoltók a helyszínre perceken belül, és kezdték meg az oltást, az autó több robbanás kíséretében teljesen kiégett.
A félelmetes balesetben szerencsére senki sem sérült meg, de Fekete Dávid családi autója így odalett: az a kocsi, amivel aznap még a gyermekeit vitte oviba.

Egy út, két meghibásodás

A társulat két tagja június 10-én elindult Kapolcsra, hogy részt vegyenek az ott tartott művészeti fesztiválon. A kölcsönautójuk azonban lerobbant az M3-as pályán. A kocsit trailerrel kellett hazaszállítaniuk Debrecenbe. Mivel azonban el kellett valahogy jutniuk a fesztiválra, Tiszafüreden átpakoltak Fekete Dávid autójába, és együtt indultak útnak. Gödöllő környékén azonban újabb meghibásodás történt: az autó menet közben hirtelen kigyulladt. 

A művészek igyekeztek menteni a menthetőt, de a csomagok és az utcaszínházi kellékek egy része bent égett. Az anyagi kár jelentős: az első becslések alapján körülbelül 1,5 millió forintra tehető.

Fekete Dávid autója kiégett

Mindemellett, az autó elvesztése miatt, a fesztiváli szezon közepén nagyon nehéz helyzetbe került a társulat. Vannak kellékek, amiket már nem is tudnak pótolni idén: emiatt több nyári fellépésük is veszélybe került. Gólyaláb, cirkuszi minibicikli, egykerekű, sátor fellépőruhák, személyes holmik, iratok: számos, nehezen beszerezhető dolog vált porrá a tűzben.  Emellett a kiégett autóroncs elszállítása, tárolás és kivonása a forgalomból további kiadásokat jelentett.

Így segíthetünk

A Szárnyas Sárkányok – és művészeti vezetőjükre tekintettel a bábszínház is – arra kér mindenkit, akinek módjában áll segíteni az alábbi számlaszámra küldje adományait (ezzel nem csak ahhoz járulhatnak hozzá, hogy az idén 15 éves társulat nyári turnéját megmentsék, hanem ahhoz is, hanem mérsékelhetik egy háromgyerekes család anyagi veszteségeit is):

Fekete Dávid
OTP Bank
Számlaszám:
11773456-02055642
IBAN Számlaszám:
HU77 1177 3456 0205 5642 0000 0000
Swift code:
OTPVHUHB

Humorral gyógyítva

Fekete Dávid a nehéz helyzetben is megtartotta optimizmusát, és – amellett, hogy hálát adott, mert épségben megúszták a balesetet – igyekezett derűsen felfogni a történteket, ezt jelzi az időközben született, a kocsijának márkáján humorizáló két vicc is:

„-Miért nem vesznek az emberek két Chrysler PT Cruisert?
-Mert egy is elég!”

„-Milyen autókat gyárt a Chrysler?
-Robbanómotorosat!"

További hírek

Olvasnivaló