Ugrás a tartalomra

Sokszínű körzet többféle igénnyel

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 10:33
Folytatódott a bejárások sora: Veres Pál ezúttal a 3-as számú választókerület problémáit és eredményeit szemlélte meg.

- Nagyon vegyes összetételű a körzet minden téren: találhatóak itt paneltömbök, téglaépítésű társasházak és családi övezetek egyaránt – emiatt az elvárások is különbözőek – mondta a szerdai bejáráson Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő.

Mocsári László képgalériája

– Amíg a Martinkertvárosban, Hejőcsabán vagy a Soltész Nagy Kálmán utcát övező környéken a vízelvezetési problémák megoldása jelent kihívást, valamint az aszfaltos út hiánya és a zúzalékos út javítása, addig egy panelházas övezetben a parkolási kérdésekre kell megfelelő választ találni, valamint a lépcsősorok, a járdák állapota, kutyafuttatók kialakítása és a nagy mennyiségű galambürülék eltüntetése a legfőbb feladat.

Hegedűs Andrea azonban nem csak problémákat fogalmazott meg.

– Hejőcsabán a régi műemlékgyógyszertár épületéről lekerültek a reklámhordozó táblák, a kereskedői bódésor eltűnt, a Sütő János úti épület új tetőszerkezetet kapott. 

A gyógyszertár helyzete egyébként visszatérő kérdés.

– Mivel az épület magánkézben van, próbálunk megegyezni a tulajdonossal, keressük a megoldást, hogyan lehetne a régi gyógyszertárnak új funkciót adni. A szomszédos autószalon új tulajdonosa és a műemléképület tulajdonosa az önkormányzattal összefogásban szeretné rendezni a helyzetet. Tervek mindenesetre már vannak.

A körzet egy része a Tiszai Pályaudvar vonzásában található.

– A Gizella utca felé a legnagyobb gondot a szemét jelenti. Sokan hulladéklerakónak tekintik a környéket. Ugyanez a helyzet egyébként a Petneházy bérházsornál is. A felhalmozott illegális szemetet megpróbáljuk elszállítani, ez viszont komoly költségbe kerül az önkormányzatnak – számol be a képviselő választókörzete helyzetéről.

Vízelvezetés és óvodák

– Ismét bebizonyosodott számomra, hogy a választókerületek igen sokszínűek – foglalta össze a bejárás során tapasztaltakat Veres Pál polgármester. – A városban mindenütt, ebben a körzetben is, gondot jelent az útburkolat állapota. Martinkertváros és Szirma alapproblémája az esővíz elvezetése. Rendbe kell tenni a kisebb tereket is. Látjuk, hogy a közösség próbál tenni a lakókörnyezetéért, szeretnénk segíteni a munkájukat.

Veres Pál kitért a panelházas övezetekre is.

– A lakótelepek vonatkozásában az óvodákat kell rendbe tenni. Az előző uniós pályázati ciklusban energetikai felújításra lehetett pályázni, az infrastruktúra modernizálására azonban nem; szép nyílászárók vannak és jól működő fűtési rendszerek, de a vizesblokkokat és a belső burkolatokat fel kell újítani – fogalmazott a város első polgára.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!