Ugrás a tartalomra

Sörcsap lett az Avas Szálló víztárolója

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 13. hétfő 15:02
Hála egy illúziókeltő installációnak, amit a Magyar Kétfarkú Kutyapárt miskolci passzivistái készítettek.

Európában komoly hagyományai vannak az úgynevezett "viccpártoknak", amelyek politikai görbetükörként működnek. Hazánkban ezt az irányt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) célozta meg. A viccpárt meghatározás azonban mára pontatlanná vált az MKKP vezetője, Kovács Gergely szerint, aki úgy véli, inkább egy vicces pártról van szó, ami - sokszor a humor eszközét használva - komoly ügyek mellé áll. Emellett támogatást kapnak, van működési rendjük, alkalmazottjaik és passzivistáik is. Igen, passzivisták - ugyanazt csinálják, mint más pártoknál az aktivisták, de ennyire még nem ürült ki a poéngyár.

A párt B.-A.-Z. megyében is jelen van: passzivistái a hétvégén több figyelemfelkeltő kéznyomot is hagytak Miskolc környékén. 2018-ban a röpcéduláik és tag-tapaszaik legtöbbje az "örök élet, ingyen sör" választási ígéretet hangoztatta. Most Miskolcon vizuálisan is formát öltött ez a szlogen: a passzivisták ugyanis megkreálták az ország (feltehetően) legnagyobb (csak optikai) sörcsapját, aminek az Avas Szálló mögötti régi víztároló adott testet.

Fotó: Beregi László

 Az installációt tapétaragasztóval rögzítették, sőt, még egy üvegkorsót is raktak alá, ami jó szögből nézve erősíti a csapolós olvasatot.

Ingyen sör

A város több pontján is láthatók az MKKP passzivisták kézjegyei: ott kátyúkat "faló" Pack Man-ekkel látták el az útburkolatot.

Miskolc mellett Kazincbarcelonában is összegyűltek a párt önkéntesei, akik a találkozó után Sajóivánkára mentek, és gerilla akció keretében kicsinosítottak egy buszmegállót.

A buszmegálló a művelet előtt:

És azt követően:

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!