Ugrás a tartalomra

Sötét ruhában, ittasan gyalogolt az út közepén a sötétben

police.hu
Utoljára módosítva
2019. június 11. kedd 13:02
Elütötték azt a nőt Ózd közelében, aki lakott területen kívül, sötét ruhában, az út közepén, ittasan sétált.
Fotók: police.hu

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett az a 42 éves bükkszenterzsébeti nő, akit egy motoros elütött az 52-es számú főúton Ózd közelében. Az Ózdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított a nővel szemben.

Az eljárás adatai szerint a 42 éves nő június 8-án 22 óra 35 perckor a 25-ös számú főúton, sötét ruházatban Ózd közelében, lakott területen kívül, az út közepén gyalogolt, ittas állapotban. Egy vele azonos irányba közlekedő motoros későn vette észre a gyalogost, így már nem tudta elkerülni az ütközést, és elütötte a nőt. A motoros könnyű sérüléseket szenvedett a közúti közlekedési balesetben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a közlekedési szabályok a gyalogosok részére előírják, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!” A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!