Ugrás a tartalomra

A sport okosórák fejlődése megállíthatatlan

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 02. kedd 10:00
Az okosóra az elmúlt évtized egyik legkelendőbb termékévé vált. Ennek oka, hogy a 2010-es évek eleje óta jelentős fejlődésen mentek keresztül ezek az eszközök. Egyre több funkciót, alkalmazást és szolgáltatást építettek be a termékekbe, és megjelentek a speciális változatok, például a kifejezetten sportolásra tervezett órák is.


Néhány különbség a sportolásra szánt okosórák között

Ha megnézzük a sportolásra szánt okoseszközök kínálatát az erre szakosodott weboldalakon, például a hellowatch.hu sport okosóráit, akkor rengeteg különböző méretű, formájú és árú modellt láthatunk, a választék pedig hatalmas. Ennek oka természetesen az, hogy a felhasználóknak különböző igényeik vannak, és rengeteg gyártó képviselteti magát.

Vannak, akiknek elég az olyan egyszerű funkciók, mint a lépésszámláló és a pulzusmérő, amelyek ma már "standard" szolgáltatásnak számítanak. Sokan azonban többet szeretnének a sport okosóráktól, és szerencsére a legújabb modellek ezt kivétel nélkül biztosítják.

Egyesek sportoláshoz használják őket, mert nagyon pontos visszajelzést adnak a teljesítményükről. Nemcsak azt mutatják meg, hogy hány kalóriát égettünk el, hanem sokkal több információt is nyújtanak. Természetesen az átlagosnál több mozgástípust, például futást, úszást és kerékpározást is nyomon tudunk velük követni.

Például kosárlabdázás, síelés, hegymászás, kézilabdázás közben is viselhető. Ezek a készülékek már több tucat, ha nem több száz különböző sportágat képesek figyelemmel kísérni, és pontos visszajelzést adni az eredményeinkről. 

Ha az ajánlott alkalmazás segítségével összekapcsoljuk a sportos okosórát az okostelefonnal, akkor az összes adatot láthatjuk rajta, így napról napra, hétről hétre ellenőrizhetjük a fejlődést, és láthatjuk azt is, hogy hol kell esetleg változtatni.

Az okosórák nem csupán sportolásra valók

A sport területén egyértelműen a következő szintre léphetünk egy ilyen eszközzel. Ideális választás akkor is, ha fogyni szeretnénk vagy formába lendülni, de ezen felül még számos területen jelenthetnek segítséget ezek az eszközök.

Természetesen a sport okosórák nemcsak az edzéshez jelentenek megoldást, hanem a mindennapi életben is. Mivel párosíthatóak az okostelefonnal, különböző értesítéseket is kaphatunk az eszközre.

Például figyelmeztetnek a bejövő hívásra, de az üzeneteket is megnézhetjük a kis képernyőjükön. Egyre több alkalmazás érhető el rajtuk, még akkor is, ha azok nem sporttal kapcsolatosak.

A stílusa teljesen személyre szabható

Rengeteg lehetőség közül választhatunk, ami azt jelenti, hogy több tucat stílus képviselteti magát, és még kiegészítőket (például szíjakat) is hozzáadhatunk a kiválasztott termékhez. Egy ilyen eszközt viselhetünk egy üzleti eseményen, vagy akár a mindennapokban, munkában is. Konkrétan több száz megoldás közül válogathatunk, amit még személyre is szabhatunk. Ideje kiválasztani a tökéletes modellt!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!