Ugrás a tartalomra

Stabil áramszolgáltatást követelnek Szirmán

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. október 25. szerda 13:55
Ne a propagandát vagy a Fradit támogassa az MVM, hanem biztosítsák a stabil áramszolgáltatást Szirmán - követelik a Jobbik miskolci képviselői.
Cseléné Figula Ednia (Velünk a Város, Jobbik) azt mondja, a szirmaiak azonnali megoldást szeretnének. | Fotók: Juhász Ákos

"Az MVM bőkezűen támogatja a Fradit, de Szirma áramellátására nem jut pénz" címmel tartott sajtótájékoztatót a Velünk a Város két jobbikos önkormányzati képviselője szerdán. Az utóbbi időben ugyanis ismét megszaporodtak a rövidebb-hosszabb áramkimaradások a városrészben, de a probléma Cseléné Figula Edina elmondása szerint már legalább két évtizede fennáll. Karbantartások ugyan voltak, legallyazták például azokat a fákat, amelyek rálógtak a vezetékekre, de ezek sem jelentettek megoldást.

A választókerület önkormányzati képviselője azt mondta, közel kétezer családot érint a probléma, gyakran keresik meg azzal, hogy újra és újra áramszünet van a háztartásukban. Hűtők, fagyasztók, vagy éppen árammal működő kapuk maradtak áram nélkül, volt, hogy meghibásodást is jeleztek - a kimaradás tehát anyagi kárt okozott a családoknak.

- A helyiek annyit tudnak tenni, hogy rendre bejelentik a problémát az ügyfélszolgálat felé, de nem történik változás. Én magam is írtam az MVM-nek, kértem, hogy üljünk le beszélgetni, és mielőbb vizsgálják ki a problémát. Azonnali megoldást szeretnénk - húzta alá Cseléné Figula Edina.

Hozzátette, a szirmaiak stabil áramszolgáltatást szeretnének otthonaikban, és nem pedig azt, hogy például Enrique Iglesias magyarországi fellépését támogassa a szolgáltató.

- Ez lenne az igazán nagy segítség a családoknak - mutatott rá az önkormányzati képviselő.

Párttársa, a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese azzal folytatta, hogy valóban: az MVM Magyarország második legnagyobb cégeként - az adófizetők pénzéből - koncerteket támogat, de milliárdok jutottak Kubatov Gábor cégének, az FTC-nek is. Szarka Dénes hozzátette, jelentős összegeket kapott a kormányközeli média, a TV2-csoportot például mintegy 2,8 milliárd forinttal támogatta az MVM, a "propagandát üzemeltető" lapokat magába foglaló KESMA pedig 2,9 milliárd forintot kapott. De meglátása szerint órákig lehetne sorolni azokat az egyenként tízmilliós tételeket, amelyekkel további Fidesz-közeli egyesületeket, kisebb cégeket támogat a szolgáltató.

- Ezek az összegek hiányoznak abból az infrastruktúrából, amivel egyébként alapszolgáltatást kellene ellátni például Szirma esetében is - húzta alá.

Szarka Dénes hozzátette, mindeközben az állam 476 milliárd forint rezsivédelmi támogatást fizetett az MVM-nek tavaly. Véleménye szerint ezeket a forintokat is azért fizették ki az adófizetők, hogy a kormány "további sokmilliárdos propagandahadjárattal" rezsicsökkentésről beszélhessen "reggel, éjjel meg este". Kiszámolták, ez családonként nagyságrendileg 140 forintnak felel meg.

Szarka Dénes (Velünk a Város, Jobbik) szerint az állam működésképtelenné vált

A frakcióvezető-helyettes szerint az MVM problémája nem a dolgozók hibája, sokkal inkább illeszkedik abba a képbe, amit a "leépülő szolgáltatások" kapcsán érzékelhetünk. Szarka Dénes megemlítette a vasútvonalak és posták bezárását, az oktatás "brutális alulfinanszírozottságát", az egészségügy "szétesését", az állami fenntartású utak "katasztrofális állapotát".

- Ezek mind azt mutatják, hogy az állam működésképtelenné vált, és nem tudja ellátni a feladatát - vélekedett a jobbikos politikus.

Végül felszólították a kormányt, hogy hagyja dolgozni az alapszolgáltatást végző vállalatokat, a helyi képviselők pedig tegyenek meg mindent azért, hogy biztosított legyen a stabil áramszolgáltatás Szirmán is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!