Ugrás a tartalomra

Stagnál a betegek száma Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 17. csütörtök 09:58
A helyi operatív törzs adatai azt mutatják, hogy a járvány terjedése továbbra is lassulni látszik. Arra azonban felhívják a figyelmet, hogy ez nem azt jelenti, a megye más területén ne nőhetne az esetszám.
Illusztráció: Végh Csaba

A rendelkezésre álló adatok alapján stagnál a koronavírussal fertőzöttek száma Miskolcon, és a járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma sem változott jelentősen a legutóbbi adatokhoz mérten – hangzott el a miskolci operatív törzs szokásos heti, szerdai ülésén.  Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a betegek számával kapcsolatosan hosszú idő után a múlt héten érkezett először pozitív hír, akkor azt írták, kevesebb mint hatszáz koronsavírus-fertőzött van Miskolcon.

A városházi sajtóosztály az üléssel kapcsolatban azt írja, az adatok alapján úgy látszik, a járvány terjedése lassul Miskolcon, ez azonban nem jelenti azt, hogy a megye más területén ne nőhetne az esetszám.

- A miskolci operatív törzs folyamatosan tartja a kapcsolatot az egészségügyi és járványügyi szakemberekkel és intézményekkel, a háziorvosokkal, illetve a katasztrófavédelemmel és a központi operatív törzs alá tartozó más szervezetekkel, a tőlük kapott adatok és információk alapján elemzi a járvány terjedésének dinamikáját, és ennek megfelelően számol be a megfigyelhető folyamatokról, de pontos számokat továbbra is csak a megyei kormányhivatal és a központi operatív törzs közölhet – írták.

A sajtosztály közleménye hangsúlyozza, továbbra is folytatódik a tesztelés a városban, ez alkalommal a védőnők körében, a fertőzöttek számát illetően itt is – akárcsak a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál – kedvezőek a tapasztalatok.

Fontos információ az is, hogy a megyei kormányhivatal elfogadta az MVK Zrt. ünnepi időszakra vonatkozó, sűrítés utáni menetrendjét. Ez december 21-én, tanszüneti menetrendhez hasonló, a jelenlegi utazási igényeket figyelembe vevő járatsűrűséggel lép majd életbe.

A közlemény hangsúlyozza, Miskolc továbbra is megfelelő színvonalon el tudja látni a hatáskörébe tartozó feladatokat, így megoldott a gyermekek szünidei, és a lakóotthonokban élők étkeztetése is. Az idősotthonokban élők látogatása továbbra is tilos, így is védve a legveszélyeztetettebb korosztályt. 

- A szakemberek továbbra is azt kérik, hogy annak érdekében, hogy a járvány ne kapjon új lendületet, mindenki tartsa be az érvényben lévő védelmi intézkedéseket, és az ünnepek ideje alatt is kerülje a csoportosulásokat, beleértve a nagyobb létszámú családi rendezvényeket, látogatásokat is – zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!