Ugrás a tartalomra

Súlykorlátozott zónát alakítanak ki Sajószentpéteren

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 12. péntek 12:01
Tavaly év végén adták át a forgalomnak az új 260-as, a többi közt a Sajószentpétert is elkerülő utat. A fejlesztés lehetőséget teremtett arra, hogy a településen átmenő nehézgépjármű forgalmat átirányítsák az új útra, tehermentesítve ezzel a várost.
Képünk illusztráció / Fotó: colas.hu

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Sajószentpéter teljes lakott területén belül 7,5 tonnás súlykorlátozott zónát alakítanak ki 2024. április 15-től - tájékoztatta szerkesztőségünket Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A közlemény szerint az említett zónát a célforgalomban közlekedő érintett járművek továbbra is igénybe vehetik. Ezen felül a Sajószentpéter végét jelző táblától a bányagépjavító üzem bejáratáig a célforgalom számára is megtiltják a behajtást, kizárva ezzel a tranzit forgalmat a 26-os főút sajószentpéteri szakaszán. A súlyhatár fölötti járművek úticéljukat a 260-as elkerülő út használatával tudják elérni. Ennek módjáról a kihelyezett iránytáblák adnak majd tájékoztatást.

A szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjen a térségben. A bevezetett intézkedések hatását folyamatosan nyomon követik majd a települések. a hatóságok és a Magyar Közút szakemberei is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!