Ugrás a tartalomra

Supersum Háladíj a példamutató pedagógusnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 15. szerda 11:20
A díjra a szülők jelölhetik azokat a pedagógusokat vagy oktatókat, akik innovatív szemléletükkel és kiemelkedő közösségformáló tevékenységükkel kitűnnek.
Fotó: Illusztráció /Getty Images

A Supersum Háladíj a Supersum Közhasznú Alapítvány által idén alapított díj, hogy elismerje és megjutalmazza a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei pedagógusok és oktatók kiemelkedő munkáját. A díjhoz díszoklevél, kerámia plakett és ötszázezer forint pénzjutalom jár, melyet olyan projektekre lehet fordítani, amelyek hozzájárulnak a példamutató és inspiráló pedagógiai munka folytatásához. 

A jó pedagógus nemcsak oktat, hanem különleges szeretettel veszi körül tanítványát. Együtt örül a sikereinek, a nehéz helyzetekben utat mutat neki, tanácsot ad, új lendületet, amivel úrrá lehet a rá leselkedő kudarc felett, ami életünk során kikerülhetetlen, de nem megoldhatatlan. S mivel lehetne kifejezőbben köszönetet mondani az említett tanároknak, mint egy Háladíjjal, amit valóban az a szülői szándék hívott életre, hogy segítségével maximálisan kifejezzük a velük szemben a részünkről, szülők részéről megnyilvánuló köszönetünket – olvasható a Supersum Közhasznú Alapítvány weboldalán közzétett felhívásban. 

Ezzel a díjjal azokat a pedagógusokat szeretnék reflektorfénybe állítani, akikért hálásak lehetnek. Akik tehetségükkel, odafigyelésükkel, a gyermekekkel szembeni – jó értelemben vett – alázatukkal olyan szeretetteljes közeget tudnak megteremteni munkájuk során, ahonnan száműzve van a szorongás, a teljesítménycentrikusság, a stressz, s ahol mégis eredményesek lehetnek tanítványaik, s akik sokszor semmit vissza nem várva végzik munkájukat.

A díjra a szülők anonim módon jelölhetik azokat a pedagógusokat vagy oktatókat, akik az elmúlt egy évben innovatív szemlélettel és kiemelkedő közösségformáló tevékenységekkel örvendeztették meg a közösséget. A jelöléshez szükséges a pedagógus vagy oktató neve, tevékenysége, valamint egy részletes indoklás, ami megmagyarázza, miért tartja érdemesnek a jelöltet a díjra, és miért szeretné kifejezni háláját iránta. 

Ehhez mindössze a jelölő űrlapot kell kitölteni, hogy a pedagógus vagy oktató részesülhessen a megtisztelő elismerésben 2024-ben. A jelöléseket június 9-ig várják. Az űrlap megtalálható az alapítvány weboldalán

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!