Ugrás a tartalomra

Szabadnapos rendőrnek köszönhetően kapták el az autóst, aki majdnem gyalogost gázolt a zebrán

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 16. szombat 17:23
Az eset még szerdán történt Diósgyőrben, a szabálysértőt a rendőrök előállították. 

Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások azt a sofőrt, aki egy zebrán kis híján elgázolt egy gyalogost - írja szombati sajtóközleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Mint írják, egy szabadnapos miskolci rendőr figyelt fel október 13-án reggel Miskolcon, az Árpád út 4. szám előtt, hogy a zebrán, egy átkelni szándékozó személynek elsőbbséget adó autó melletti sávban egy másik jármű úgy hajt el, hogy nem biztosít áthaladást egy, már az átkelőhelyen tartózkodó gyalogosnak. 

A súlyos szabálysértést észlelő rendőr szolgálatba helyezte magát, és azonnal intézkedett: a helyszínre telefonon keresztül segítséget kért. A kiérkező járőrök az elsőbbség és előzés szabályainak megsértése miatt előállították a sofőrt a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság harmincezer forint pénzbírsággal, és hat közlekedési előéleti ponttal sújtotta a férfit.

 

Az eset kapcsán a rendőrök újból felhívták a figydelmet arra, hogy a szabályok betartásával a balesetek elkerülhetők.
- A gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!
- Az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel!
- A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat!
- A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét. Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen ki mit lép!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!