Ugrás a tartalomra

Szabadságvesztésre ítélte a bíróság a késdobáló férfit

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 10. szerda 12:21
Előkészítő ülésen hirdetett ítéletet a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki disznóvágást követően a nála lévő csontozókést és villát a feleségébe döfte. 
Fotó: illusztráció

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott tavaly november végén, egy borsodi településen lévő családi házukban disznóölést követően családjával együtt vacsorázott, amikor vita alakult ki a vádlott és felesége között, ugyanis a nő sérelmezte a férje ittasságát, illetőleg egyéb problémáit is megemlítette - olvasható a Miskolci Törvényszék sajtóközleményében. 

A vádlott ezen felháborodott, és amikor a nő rövid időre elfordult tőle gyermekükre figyelve, a vádlott a kezében lévő csontozó kést és villát összefogta, feje fölé emelte és azokat eldobva belevágta felesége bordái közé. A sértett erős fájdalmat érzett, rosszulléte miatt fel akarta hívni az édesanyját, de a vádlott ezt megakadályozandó, igyekezett kisebbíteni a sérülés súlyosságát, a felesége viszont kiment az épületből, mentőt hívott, majd kórházba szállították. 

A sértett a cselekmény következtében közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett el, amely életmentő műtéti beavatkozást igényelt.

A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte és kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. 

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, büntetlen előéletét, azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, a cselekményt őszintén megbánta és annak elkövetése miatt depresszív állapotba került.  Ezzel szemben súlyosító körülmény az ittas állapota és az a tény, hogy közeli hozzátartozója sérelmére követte el a cselekményt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!