Ugrás a tartalomra

A szabályos kutyatartást ellenőrizte a MIŐR Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 06. kedd 16:29
A kutyatartókat ellenőrizték a Győri kapuban az Önkormányzati Rendészet munkatársai. A felelős állattartás szabályait a gazdáknak kötelező betartaniuk, erre a rendészek városszerte rendszeresen felhívják a figyelmet. 

Eligazítással kezdődött a kedd reggel az önkormányzati rendészetnél. A MIÖR munkatársai kiemelt ellenőrzést hajtottak végre a Győri kapuban. A helyes ebtartásra hívták fel a környéken élők figyelmét. „Jó napot kívánok! Kutyás ellenőrzés, látjuk, szépen pórázon van tartva. Oltási könyvvel rendelkezik?” – szólították meg az arra járó kutyasétáltatókat a rendészek. 

Az oltási könyv bemutatása után, a rendészek leolvasták a kutyák chipjét, majd leellenőrizték, hogy hordanak e maguknál a gazdák kutyapiszok gyűjtő zsákot. A kutyapiszok összeszedése mellett, fontos, hogy az állatok chippel legyenek ellátva és az oltások megléte is elengedhetetlen. Többek közt ezeket is ellenőrizték a keddi

Fotók: Horváth Csongor

nap folyamán. 
A pontos szabályokkal nem mindenki van tisztában. Sokan nem tudják, hogy sétáltatáskor nem csak a saját, de az állat „igazolványait” is maguknál kell tartani, és a hatóságok kérésére bemutatni. 
A keddi vizsgálatok többnyire pozitív tapasztalatokat hoztak. Akiknél mindent rendben találtak, azoknak - az ünnepekre való tekintettel -, néhány szaloncukorral és a jogszabályok leírásának brossúrájával kedveskedtek a MIŐR munkatársai. 

„Az ellenőrzés célja, nem a büntetések kiosztása, hanem elsősorban az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a szabályos ebtartásra. És természetesen arra is, hogy az ebekkel, ha már egyszer befogadtuk, akkor milyen módon bánjunk, hogyan kezeljük a kutyusokat. Természetesen az is nagyon fontos, hogy minden vonatkozó szabályt betartsanak az ebtartók. Például rendben legyen a chip és a megfelelő védőoltások is igazoltan meglegyenek” – mondta el Vincze Csaba a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója. 
A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai városszerte a továbbiakban is rendszeresen ellenőrzik az ebtartás szabályainak betartását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!