Szakmai megújulás a Nyitott Ajtó Baptista Szakképzőben
A program 2023. április 16-22 között valósult meg. A projekt céljai, hogy az egészséges mediterrán étrend helyben történő megismerése és a szakképzési rendszer tanulmányozása, az iskolai lemorzsolódás helyi kezelése voltak.
A fenti célokon túl igen sok és hasznos információt kaptunk a fenntarthatóságról, a 0. km-es elvről, a környezettudatosságról, a családi vállalkozások fenntartásáról és működtetéséről, az ehhez kapcsolódó menedzsmenti feladatokról, tevékenységekről is.
A helyi programokat a Marco Polo GEIE szervezte. Minden program rendkívüli és érdekes volt, de egy szakképző iskola számára a legtöbb információt egy másik szakképző iskola meglátogatása nyújtotta a kiutazó oktatóknak. Ez az iskola a ISTITUTO ALBERGHIERO PROFESSIONALE IAL DI MUGGIA volt. Ebben az iskolában az "ÉTEL ÉS BOR Gasztronómiai ÉS SZÁLLODAI SZOLGÁLTATÁSI SZOLGÁLTATÁSOK" szakirányú szakmai képzésre szakosodnak a diákok, ahol a hallgatók speciális műszaki, gazdasági és szabályozási ismereteket szereznek az élelmiszer- és borágazat, valamint a szállodai vendéglátás területén.
Részletes beszámolt az iskola facebook oldalán az alábbi linkeken lehet olvasni. https://www.facebook.com/profile.php?id=100063505542609 – az április 17-22. közötti időszakban.