Ugrás a tartalomra

Szalaggal, virággal a ballagó diákokért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 30. péntek 14:17
Az idei ballagás is az online térbe szorult. Az önkormányzat ezért arra kéri a miskolciakat, hogy búcsúzó diákokkal együtt ünnepelve helyezzenek el egy-egy virágot, szalagot ablakaikban, erkélyeiken, jelezve, hogy a fiatalok mögött állnak. A városháza erkélyére is kikerült az ünnepi dísz.
Fotó: Bájer Máté

A 2020-as után az idei tanév is rendhagyó formában zajlott a középiskolákban: alig  volt olyan tanítási nap, ami felidézte, milyen is volt a diákok élete a járvány előtt. Mondhatni, hogy a koronavírus a legszebb éveikből harapott ki egy jókora darabot, hiszen a középiskola meghatározó időszak a fiatalok életében: kissrácból felnőttekké válnak. Ezt pedig számos remek hagyomány ünnepli a szalagavatótól a ballagásig.

A tavaly májusban átéltekhez hasonlóan, sajnálatos módon, idén sem lesz lehetőségük a végzősöknek, hogy tanáraikkal, diáktársaikkal együtt, közösen, méltó módon zárják le életük egy jelentős szakaszát.

Éppen ezért született egy kezdeményezés, ami – ha pótolni nem is tudja a ballagás élményét – jelzi, hogy a város együtt ünnepel a búcsúzó fiatalokkal.

A miskolci önkormányzat arra kéri a miskolciakat, egy gesztussal jelezzék a diákok felé, hogy mellettük állnak, gondolnak rájuk. Ezt úgy tehetik, hogy elhelyeznek egy-egy színes szalagot vagy virágot az ablakaikban, erkélyeiken a pénteki és szombati nap folyamán. A városháza erkélyére pénteken került ki a díszszalaggal tűzött virágcsokor a szolidaritás jelképeként.

– Szeretnénk megmutatni, hogy Miskolc a most ballagó fiatalokkal van – mondta a szalagkötés kapcsán Varga Andrea alpolgármester.

– Az ötlet egy civil kezdeményezés nyomán született, amihez csatlakozott a városvezetés. Személy szerint is érintve érzem magam az ügyben, hiszen az én fiam is tavaly, ballagás nélkül érettségizett. Az volt az első ilyen év, és reméltük, a következő évfolyam már végigélheti mindazt az élményt, amit egy ilyen fontos időszak lezárása jelent. Ezt azonban a járványhelyzet jelenleg nem teszi lehetővé. Ezért gondoltuk úgy, hogy legalább ezzel a gesztussal támogassuk a végzős fiatalokat – zárta gondolatait az alpolgármester, aki Feketéné Pál Enikő ifjúsági referens és Kovács Kamilla civil részvételi referens társaságában kötötte fel a városháza erkélyére a szalagot. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke