Ugrás a tartalomra

Számos változás a miskolci tömegközlekedésben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 29. péntek 10:01
Több területen is változások lépnek életbe az MVK Zrt-nél.
Megszűnik a buszok elején a lezárás is.

Újabb díjtermékkel bővült a miskolci mobiljegy
Május 29-én, péntektől a miskolci mobiljegyek köre bővült a havi tanuló-és nyugdíjas villamos, valamint kombinált bérletekkel, a kerékpáros napijeggyel, valamint a közigazgatási határon túli számos díjtermékkel.
A veszélyhelyzet idején különösen fontos, hogy a napi utazások során a lehető legkevesebbet érintkezzenek egymással fizikailag az utasok és a munkájukat végző járművezetők, jegyellenőrök. A fertőzés terjedését lassíthatja, ha nem a hagyományos módon, azaz a jegy-és bérletpénztárakban, ügyfélszolgálaton vásároljuk az utazáshoz szükséges díjtermékeket, hanem mobiljegyet használunk, amely a járvánnyal szemben biztonságosabb közlekedést biztosít.
Bővebb információ: http://mvkzrt.hu/mobiljegy
 
DVTK – Mezőkövesd: utazás szurkolói jeggyel, bérlettel
A DVTK – Mezőkövesd mérkőzés napján, május 30-án, szombaton 17:00 és 23:00 óra között ismét térítésmentesen utazhatnak az 1-es autóbuszon és az 1-es villamoson az érvényes szurkolói jeggyel vagy bérlettel rendelkező Diósgyőr drukkerek. Hajrá Diósgyőr!
 
Június 2-től a tanszüneti (nyári) menetrend lép életbe
Június 2-án, keddtől a tanszünetre érvényes menetrend lép életbe, az autóbuszjáratok kapacitása 20, a villamosoké pedig közel 40 százalékkal nő a korábbi veszélyhelyzet miatti rendkívüli menetrendhez képest.
Június 2-től szombat és vasárnap reggel az éjszakai 1-es villamos járatai ismét félóránként közlekednek. Autóbuszok tekintetében újra közlekedni fog az 5-ös, 12-es, 101B-s, 67-es és ZOO járat., valamint 40 százalékkal nő a 6-os, 16-os és 29-es járatok fordulószáma. Az 54-es járat visszaáll a teljes napi közlekedésre, az 53-as autóbuszok esetében pedig ismét fog indulni járat a Majális-parkból 17:00-kor, a Joyson Déli Ipari Parktól 18:15-kor. A 2-es autóbusz esetében megduplázódik a fordulószám, a 3-as, 3A-s, 4-es, 11-es, 14-es és 32-es autóbuszjáratok csúcsidőben sűrűbben közlekednek. A 7-es autóbusz minden napszakban sűrűbben közlekedik, többségében csuklós járművekkel.
Az MVK Zrt. folytatja a valós utazási igényekhez igazodó fejlesztéseit annak érdekében, hogy Miskolc közösségi közlekedése a lehető legjobb szolgáltatási színvonalon legyen elérhető minden városrészben. A társaság ezért minden, a közösségi közlekedés menetrendjét, útvonalait érintő észrevételt, javaslatot szívesen fogad az utazóktól az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodájában (Miskolc, Szemere u. 5.; tel.: 06 46 504 810; e-mail: iroda@mvkzrt.hu; nyitva: hétfő, kedd, csütörtök:  8:00–15:30,  szerda:  8:00–17:30,  péntek:  8:00–13:30).
A menetrendkönyv elérhető az MVK bérletpénztáraiban, illetve letölthető az MVK honlapjáról is.
A nyomtatásban megjelent menetrendkönyvhöz képest utaskérésre megváltozott indulási időpontokról készült összefoglaló elérhető itt.
 
Keddtől  újra fogad ügyfeleket MVK Ügyfélszolgálati Irodája
Június 2-től az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája ismét az ügyfelek rendelkezésére áll. Társaságunk a személyes ügyfélkiszolgálás mellett fokozott figyelmet fordít – az ügyfelek és a dolgozók egészségének megőrzése érdekében – a járványügyi ajánlások betartására. Ennek megfelelően kötelező az orr és a száj eltakarása; az értékesítőhelyeken csak a nyitott pultok számával megegyező számú ügyfél tartózkodhat benn egyszerre; illetve biztosítjuk az ügyfeleink számára a kézfertőtlenítő szer használatát a bejáratnál. Javasoljuk ugyanakkor – lehetőség szerint – az érintésmentes fizetést.
Kérjük ügyfeleinket, hogy csakis a személyes ügyintézést igénylő ügyekben keressék fel az Ügyfélszolgálati Irodát.
 
Az MVK keddtől enyhít néhány korlátozáson
A koronavírus-járvány miatt az MVK Zrt. március óta több ideiglenes intézkedést vezetett be, ezekkel segítve a járvány elleni védekezést. Június 2-tól, a nyári menetrend bevezetésével együtt az ideiglenes intézkedések egy része visszavonásra került.
Június 2-től az autóbuszok első részének kordonozása megszűnik, így valamennyi járművön az első ajtót is igénye lehet venni felszálláskor. Az első ajtós felszállási rend azonban még nem áll vissza annak érdekében, hogy az első ajtónál felszálláskor ne keletkezzen tumultus. Keddtől újra lehet jegyet vásárolni a járművezetőknél, azonban aki teheti, azt kérjük, hogy elővételben vásároljon jegyet, illetve aki rendelkezik okostelefonnal, annak érdemes megfontolnia a mobiljegy használatát. A levegő hőmérsékletének függvényében a fűtő-és klímaberendezések újra használhatók a miskolci közösségi közlekedésben.
A biztonságos utazás szabályai azonban nem változtak, a kötelező maszk-, sál- vagy kendőviselés szabályának betartásában az MVK az utazóközönség segítségét, együttműködését kéri, hiszen egészségünk megőrzése mindannyiunk érdeke.
Június 2-től az MVK Zrt. Ügyfélszolgálati Irodája ismét az ügyfelek rendelkezésére áll, újra lehet különjáratot igényelni és az MVK Szervizbázis is megnyitja kapuit.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!