Ugrás a tartalomra

Szavazzunk a nyolcéves, miskolci Rianára és a Gárdonyi sulira!

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. április 23. csütörtök 08:30
Az István, a király iskolába megy elnevezésű verseny a Kárpát-medence legnagyobb tehetségkutatója. Ezen indult el Balla Riana Emma és a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola.

Az István, a király iskolába megy tehetségkutató versenyre ötezer külhoni és magyar iskola diákjai nevezhettek csoportos és egyéni kategóriában, 6-16 éves korig. A pontozás, mely eldönti, kié a főszerep, két részből tevődik össze: szavaz a közönség és a zsűri. Ezek átlaga adja ki a végeredményt a május 14-én záruló versenyen, aminek eredményhirdetése másnap várható. A tét hatalmas, hiszen a győztesek a Budapest Arénában játsszák el a darabot, valamint elutazhatnak a párizsi Disneyland-be, a szólisták közül pedig a kettő legjobbat Szörényi Levente és Bródy János díjazza egy éven át tartó zenei tanulmányokkal.

A mezőny legfiatalabbja szólóban Tordát, a táltost alakítja, az iskolai produkcióban pedig Gizella szerepében énekel. Rianára és a Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskolára itt lehet szavazni.

A nyolcéves kislányról elmondható, hogy pici korától színész-énekesnek készül, így természetes volt, hogy ezen a versenyen szeretné megmérettetni magát. A több fordulós versenyben videót kellett küldeni.

Balla-Daragó Laura, Riana édesanyja elmondta, azért esett választás a táltos szerepére, mert javarészt 13-15 éves fiatalok jelentkeztek a versenyre. – Nem hangtechnikailag, csupán színpadképet tekintve nem lett volna esélye Rékát, Gizellát vagy Saroltot megformálni. Egyszerűen méretileg túl kicsi lett volna. Azonban táltos bárki lehet: kicsi, nagy, öreg, fiatal, fiú, lány... stb.

Az első forduló után másodikként jutott tovább. A videót teljesen autentikusra készítették. – A kertünk erdős területén, tűzzel, korhű jelmezbe öltöztetve, mindenféle hangtechnikai eszköz nélkül rögzítettük a dalt. Azonban a végső küzdelem még hátra van. Lehetett új videót készíteni, vagy felújítani a régit, de maradhatott az eredeti is. Mi úgy döntöttünk, meghagyjuk a képet, csak a hangon javítunk, így – bár nem stúdió minőségben –, de mikrofonba énekelte alá a darabot.

Riana azt mondja, nagyon fontosnak tartja, hogy így fejezze ki magát, mert a színpadon tud igazán önmaga lenni, továbbá szeretne kedveskedni a nézőknek is. Az élő közönség nagyon fontos számára, mert tőlük kap azonnali visszajelzést. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!