Ugrás a tartalomra

Százezrek maradtak áram nélkül, tizennégyen pedig meghaltak a kaliforniában tomboló viharban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 10. kedd 18:35
Kalifornia államban napok óta heves esőzések és viharok dúlnak, ami miatt egész városrészek váltak lakhatatlanná, nagyjából 200 ezer ember maradt áram nélkül és már 14-en életüket vesztették az áradások következtében - írja a BBC információi mentén a 444.
Megrongálódott út a Santa Cruz hegységben, Kalifornia középső részén. Fotó: NEAL WATERS/Anadolu Agency via AFP

Sok embert még keresnek, például azt az 5 éves kisfiút, akit édesanyjával együtt mosott el a víz, amikor autóval épp az iskolába hajtottak. Az anyát sikerült kihúzni a kocsiból, a kisfiút viszont elmosta a víz. Búvár mentőalakulatok hét órán át keresték, utána viszont túl veszélyesnek ítélték a mentőakciót - számol be a súlyos helyzetről a 444.hu.

Az amerikai meteorológiai szolgálat adatai szerint az elmúlt 24 órában 35,5 centi csapadék zúdult Kaliforniára, az elmúlt napokban pedig az egész államban 400-600 százalékkal több csapadék esett, mint ilyenkor szokott.

Az esőzések miatt egész városrészeket és településeket kellett kiüríteni. Például a Santa Barbara közelében fekvő Montecito-t, ahol több hírességnek is van háza, itt lakik például Oprah Winfrey, Rob Lowe, valamint Harry herceg és felesége, Meghan is.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!