Ugrás a tartalomra

Széleskörű egyeztetés előzte meg az idei költségvetés kidolgozását

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 03. szerda 09:07
Az önkormányzat és a Miskolc Holding gazdasági szakemberei mellett a miskolci közgyűlési frakciókkal, pártszövetségekkel is egyeztetéseket folytatott Veres Pál polgármester a 2021-es költségvetésről. A megbeszélések és javaslatok eredményeként vannak olyan területek, amelyek némi többlettámogatást kaptak a feszes, fegyelmezett és takarékos büdzséből.

A Velünk a Város frakciószövetség és a Fidesz-KDNP képviselőivel is egyeztetett Veres Pál polgármester Miskolci idei költségvetésének kidolgozása és elfogadása kapcsán. A koronavírus világjárvány gazdasági hatásai és a védekezés költségei, valamint a jelentős kormányzati elvonások és átcsoportosítások miatt a 2021-es büdzsé szigorú, fegyelmezett, feszes és takarékos. Kidolgozásánál a felelős gazdálkodás kapta a legnagyobb hangsúlyt, a tervezet összeállítása során maximálisan figyelembe vették a város lehetőségeit, a várható bevételeket és a várható kormányzati kompenzációt, amelynek pontos mértéke azonban egyelőre még nem ismert, az erre vonatkozó tárgyalások most is zajlanak a kormány és az önkormányzat között.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja több pontban is javasolt módosításokat az eredeti tervezethez képest, ilyen elemei voltak a büdzsének mások mellett a Drogambulancia, a hajléktalanokat ellátó szervezetek, a rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása, a Sport Mecénás Alap és a Bizottság Által Felosztható Mecénás Alap ügye, a perecesi nyári napközis tábor kiadásai, a gyógyszerkiadások finanszírozásához nyújtott települési támogatás  valamint a képviselők választókerületi alapjának, a választókerületi kiadásoknak az ügye. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja a nehéz gazdasági helyzetben lévő MVK Zrt. problémáinak megoldásával kapcsolatban nem tett semmilyen javaslatot, erre vonatkozó módosítás nem szerepelt az általuk benyújtott módosító csomagban.

Veres Pál polgármester az egyeztetések után levélben tájékoztatta a képviselőket arról, hogy a javaslatokat figyelembe véve a Drogambulancia a korábbi évekhez hasonlóan idén is 1,5 millió forintos támogatást kap a várostól, a rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatását az idei évre tervezett összeg fedezni fogja, amennyiben mégis szükség lenne többletforrásokra ezen a területen, azt évközi korrekcióval biztosítani fogják.

A hajléktalanokat ellátó szervezetek a lehetőségekhez mérten idén is kiemelt összeget kapnak a költségvetésből, a gyógyszerkiadások települési támogatását plusz 2 millió forinttal egészítik ki, 2,5 millióval egészül ki a Sport Mecénás Alap, 2 millióval a Bizottság Által Felosztható Mecénás Alap és az eredeti terveknek megfelelően 2 millió forintot kap a perecesi nyári napközis tábor.

A költségvetés tervezésénél fontos szempont volt, hogy a jelentős csökkenések mellett a város értékeit szeretnék megőrizni. Így jutott több pénz az idén a Salkaházi+ programra is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!