Ugrás a tartalomra

Szentesen nyertek a miskolci pólósok, kiélezett végjáték jön

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 29. csütörtök 10:27
Az utolsó forduló előtt mindössze 3 pont választja el a 7. helyen álló UVSE-t és a 9. MVLC-t – és szombaton pont ez a két csapat csap össze a záró fordulóban!

Magabiztosan húzta be az idegenbeli találkozót az MVLC. Ezúttal a miskolciaknak sikerült jól a harmadik negyed, ott építettek egy jelentős előnyt, amit nem is engedtek ki a kezükből. Decemberben egyébként döntetlent játszottak a felek.

És mivel az UVSE csak döntetlent ért el Kaposváron, így 3 ponton belül került három csapat is (UVSE Hunguest Hotels, Tigra-ZF-Eger, MVLC) – az utolsó forduló tétje így nem más, minthogy melyik csapat zár a 7., 8. és 9. helyen.

Eredmény:
Metalcom-Szentes-PannErgy-Miskolc 9-14 (2-4, 4-4, 1-5, 2-1)
Biros (5); Tamir (4); Magyar (3); Hornyák (1); Vismeg Zs. (1)

Az utolsó fordulóban, szombaton UVSE-MVLC és Eger-Szeged találkozót rendeznek.

Előznének a tabellán a záró fordulóban. | Minap-archív fotó: Mocsári László

Kis István, a miskolciak vezetőedzője a mérkőzés után azt mondta, tudták, a tabellán elfoglalt helyezés miatt milyen fontos meccs következik most, ennek megfelelően készültek a Szentes ellen (aki vereséget szenved, az már nem előzheti meg a másikat).

– Teljesen elégedett voltam a védekezéssel, sikerült elbizonytalanítani a szentesiek támadóit. Gratulálok a csapatnak, hogy fel tudták magukat szívni erre a nagyon fontos mérkőzésre. Ez egy nagyon nehéz és hosszú szezon volt, ahol 9. helynél nem kerülhetünk rosszabbra. Ez ettől a fiatal csapattól egy jó eredmény. Nem adjuk fel, úgy megyünk az UVSE otthonába is, hogy egy jó meccsen megpróbáljuk megszorítani őket – mondta.

Bachner András sportigazgató szerint nagyszerű győzelmet aratott a csapat. – Több kiváló egyéni teljesítménynek köszönhető ez az eredmény, kiemelném az öt gólig jutó Biros Barnabást, a négygólos Tamir Friedet és a háromgólos Magyar Mártont. Hoferica Tomas 55 százalékos védési hatékonysága szintén kiváló. De fontos, hogy igazi csapatként működött a miskolci gépezet.

A sportigazgató dicséretesnek nevezte, hogy a bajnokság befejezése előtt is megvan a csapat tartása, koncentráltak voltak. És az edzői stáb is megérdemi a gratulációt. – Ismét megmutattuk, hogy az új csapatunknak van jövője, van mire építkezni. Reményeink szerint szombaton is jó teljesítménnyel rukkolunk ki, és szépen zárjuk a 2020-21-es bajnokságot.

További hírek

Olvasnivaló