Ugrás a tartalomra

A szentléleki Turistapark lett az Év Turistaháza

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 07. hétfő 10:04
Ismét büszkék lehetünk egy a Bükk festői helyszínén található turistaházra.
Turistapark Szentlélek / Fotó: Aktív Kalandor

Idén már ötödik alkalommal indította el az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ az Év Turistaháza és Év Kilátója szavazást, ahol több mint 10 ezren adták le voksaikat az Aktív Kalandor közösségi oldalán, hogy megtalálják az ország legkedveltebb turistaházát és kilátóját. A tíz döntős turistaház és kilátó közül a Turistapark Szentlélek és a pannonhalmi Boldog Mór-kilátó gyűjtötte be a legtöbb lájkot. Viszont a többi tizennyolc helyszínre is érdemes ellátogatni - tette közzé közösségi oldalán az Aktív Kalandor. 

A Turistapark Szentlélek nagy riválisa egyébként a Soproni-hegységben található Roth Turistaház volt. Mindketten elérték az 1800 szavazatot, de a helyiek lokálpatrióta beállítottságához hűen, a vármegyénkbeli turistaházra valamivel többen voksoltak. 

Táborhely a Bükk szívében

"Tengerszint felett 750 méterrel fekszik 2024 kedvenc turistaháza, amely egyben az ország legmagasabban fekvő kempingje is. A Bükk egyik legszebb pontján, Lillafüredtől 13 kilométerre, a Kis-fennsíkon található Turistapark Szentlélek egy valódi komplexum. A három önálló házikón kívül  36 fős jurtaszállás is várja a túrázókat, kerékpárosokat, illetve sátorban további 50 fő tudja itt tölteni az éjszakát. A már szinte elengedhetetlen szabadtéri konyhán túl olyan extra lehetőségeket is nyújt a szállás, mint a játszótér, a kalandpálya vagy a szauna. A szálláshely télen-nyáron foglalható" - írja a Turistapark Szentlélekről honlapján az Aktív Kalandor.

Néhány túraajánlatot is javasol: "Nem kell messze menni látnivalóért, a Látó-kövek kilátása vagy a bükkszentléleki pálos kolostor romja karnyújtásnyira van, de az ország egyik legromantikusabb fája, két hatalmas, egymásba ölelkező bükkfa, amely a Szerelmesek fája nevet viseli, is csak kőhajításnyira van az épületektől. Aki nagyobb kalandra vállalkozna, az a Bükk kimeríthetetlen lehetőségei közül válogathat, hiszen turistautak találkozásánál, a Kéktúra mentén fekszik az idei év nyertes erdei szálláshelye."

További hírek

Olvasnivaló