Ugrás a tartalomra

Szenzáció Firenzében: a Szepsy Pincészet Európa legjobb borászata

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 18. kedd 10:42
Firenzében rendezték meg a borvilág egyik legrangosabb eseményét, a Golden Vines Awards 2022-t a múlt hét végén, ahol egy magyar borászat, a Szepsy Pincészet lett Európa legjobbja, Szepsy István munkásságát pedig 2022 Golden Vines Hall of Fame Award életműdíjjal ismerték el, azaz bekerült a Hírességek Csarnokába.
Fotó: portfolio.hu

A háromnapos rendezvény csúcspontja egyértelműen a díjátadó gála volt, ami mellett mesterkurzusok, világhírű séfek és sommelierek által megálmodott étel- és borsorok, illetve az iparág egyik legjelentősebb jótékonysági árverése is várta az illusztris vendégkört.

A Szepsy Pincészet kiemelt helye már az esemény előtt is biztos volt, hiszen a fine wine világának legjobbjai között a mádi pincészet mesterkurzusa is szerepelt. Ifjabb Szepsy István a Palazzo Tornabuoni tükörtermében mutatta be Tokaj csúcsborait: többek között furmintokat és hatputtonyos aszút is kóstolt a közönség.

A Szepsy mellett olyan pincészetek tartottak mesterkurzust az eseményen, mint például a Krug Champagne vagy a Dom Pérignon – áll a Dining Guide beszámolójában.

A Szepsy család az 1500-as évektől kezdve termel borokat Tokajban, amikor az aszúbor készítése is elindult, így a család és a bor történelme, élete elválaszthatatlan egymástól. A mára legendássá vált életművét elismerendő a 106 ország 943 vezető borszakértője által összeállított, a díjazásra felterjesztett borászok és borászatok közül idősebb Szepsy István elnyerte a 2022 Golden Vines Hall of Fame Award díjat, azaz bekerült a Hírességek Csarnokába, a Szepsy Pincészet pedig megkapta a 2022 Golden Vines Best Fine Wine Producer in Europe díjat, azaz Európa legjobb pincészetének választották.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!