Ugrás a tartalomra

Szeptember végén jön a Miskolci Piknik

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 23. szerda 14:06
Első alkalommal rendeznek őszi gasztrofesztivált Miskolcon szeptember 22. és 24. között. 

A városi nagyrendezvények, fesztiválok sikerén felbuzdulva idén először őszi gasztrofesztivált rendez Miskolc: a Miskolci Piknik szeptember végén, egészen pontosan szeptember 22-23-24-én várja majd az érdeklődőket Miskolc belvárosában - írta közösségi oldalán Miskolc polgármestere. Veres Pál kiemelte, a rendezvény gondolata az idei, minden eddiginél sikeresebb Kocsonyafesztivál után merült fel először. "Nem tartottam rossz ötletnek, sőt azt is tudtam, hogy azok, akik a Kocsonyafesztivált lemenedzselték, képesek egy ekkora rendezvényt összerakni és profin lebonyolítani - tette hozzá.

Amint fogalmazott, felmerült benne az is, hogy a Borangolás, a Fröccsfesztivál, vagy a MEN mellé kell-e még egy nagy rendezvény, végül azonban meggyőzték őt a rendezvényekről szóló tudósítások. 

- Jöttek a jobbnál jobb tudósítások a Miskolcra látogató újságíróktól, akik szinte mind kiemelték a helyi gasztronómiát, jöttek a helyi vendéglátósok fantasztikus szakmai díjai és azt gondoltam, csak hasznára válhat a városnak ha ezeket az értékeinket nem csak a miskolciakkal, de az ide látogatókkal is megismertetjük. Ekkor kiadtam a feladatot: gondolják a szervezők végig, milyen lenne egy ilyen őszi gasztrofesztivál. Rövidesen jöttek az ötletekkel, a javaslatokkal, a város pedig a rendezvény mellé állt. Sajnos nem úgy, ahogyan Debrecen, vagy Győr megteheti, de erőnkhöz mérten mellé álltunk.

Így büszkén jelenthetem (bár már bizonyára sokan találkoztak vele a közösségi médiában) szeptember 22-23-24-én MISKOLCI PIKNIK - gasztrofesztivál Miskolc belvárosában! - hangsúlyozta. 

Veres Pál kiemelte, a Miskolci Piknik nemcsak a gasztronómiai élvezeteket ünnepli, hanem aktívan keresi a kapcsolatot a helyi és környékbeli gazdálkodókkal és termelőkkel, hangsúlyozva az alapanyagok helyi beszerzésének fontosságát. "Az üzenetünk világos: támogassuk és építsük a helyi gazdaságot, élvezzük a minőségi és friss ételeket és italokat, amelyek a közösségünkben létrejönnek. Mivel azonban Miskolc tradicionálisan befogadó város, az ország legkülönbözőbb pontjairól mutat majd a rendezvény étel- és italkülönlegességeket, sörfőzdéket és borászatokat a fesztivál közönségének" - áll a közleményben.

Hozzátette végül: DJ-k, zenekarok és utcazenei produkciók egész sora színesíti a rendezvényt, a fellépőket a szervezők folyamatosan jelentik majd be, akik azt ígérik, hogy ismét egy pörgős, mozgalmas, színes és változatos fesztiválon szórakozhatnak majd a miskolciak és a városba látogatók. Itt lesz például a Bagossy Brothers Company, akik utoljára 3 éve jártak Miskolcon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!