Ugrás a tartalomra

Szeptember végén tartják az időközi választást Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. június 29. szerda 16:49
Azért kellett időközit kiírni, mert a 3-as számú egyéni választókerület képviselője listán bekerült a parlamentbe. A Helyi Választási Bizottság szerdán kitűzte a választás időpontját.
Fotó: Horváth Csongor

Szeptember 25-én szavaz újra Miskolc, a választási értesítőket augusztus 5-éig kiküldik, 6-ától tudják átvenni az ajánlóíveket a pártok, amiket augusztus 22-éig kell majd leadniuk. A kampányidőszak augusztus 6-án kezdődik. A Helyi Választási Bizottság szerdai ülésén egyhangúlag elfogadta az időpontot.

Mint ismert, a miskolci 3-as számú egyéni választókerület korábbi önkormányzati képviselője, Hegedüs Andrea listán bekerült a parlamentbe. Itteni mandátumáról május végén mondott le az összeférhetetlenség miatt.

A bizottság döntött arról is, hogy Orosz Gábor legyen az elnökhelyettes. A tagság a 2019-es megválasztásuk óta jelentősen változott: Kárpáti Zoltán és Schmidtné Törő Irén 2020 szeptemberében lemondott tagságáról, Fellegvári Zoltán lépett be a helyükre, viszont ő tavaly júniusban elhunyt. Elnökhelyettesi tisztségére most tehát új tagot választott a bizottság.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!