Ugrás a tartalomra

Szerdán megkezdik a távfűtésivezeték cseréjét a Papszeren

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 14. kedd 12:00
A munka miatt több ütemben forgalomkorlátozás várható, ami érinti a gépjármű forgalmat és a gyalogosközlekedést is.

Megkezdődik a Papszer távfűtési gerincvezeték cseréje, a munkák miatt az érintett területen több ütemben forgalomkorlátozás várható – közölte pénteken a MIHŐ.

Az építés előreláthatólag szeptember 15-étől, szerdától november 30-áig tart, a kivitelezési munkákhoz igazodóan több ütemben forgalomkorlátozás várható a Papszeren, a Lévay Gimnázium-MÁV Székház közötti szakaszon. A vezetékcsere – annak élőre kötésének kivételével – a távhőszolgáltatást nem akadályozza.

– A forgalomkorlátozás mind a gépjárműforgalmat, mind a gyalogosközlekedést egyaránt érinti. Továbbá körülbelül harminc parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges a kivitelezés lebonyolításához – írják.

A távhőszolgáltató hozzátette, a munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően a lehető leghamarabb, szakaszosan helyreállítja a kivitelező.

A közleményben úgy fogalmaznak: a felújítási munka eredményeként új, korszerű és energiatakarékosabb, közvetlenül földbe fektethető, előreszigetelt acél csővezetéket építenek be a régi elhasználódott vezeték helyett, ezáltal a szolgáltatás is biztonságosabbá válik.

(Címképen a Papszer, Forrás: Wikipédia)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!