Ugrás a tartalomra

Szerelmes Miskolc – klippremier a minap.hu-n!

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. május 20. péntek 16:22
Minden utca, minden tér, minden pad és minden park emléket őriz: egy-egy szerelem emlékét – erről szól Szécsi Viktória és Vihula Mihajlo új dala, melynek szövegét kollégánk, M-Kiss Judit jegyzi. A klipet május 4-én kezdték el forgatni Miskolc kultikus helyein, hogy május 11-ére, a Város napjára megjelenhessen. Premier a minap.hu-n!

Tele Miskolc szerelemmel – s ezt nemcsak azért mondhatjuk, mert a tavasz beköszöntével mindenhol kézen fogva sétáló párokat látunk, hanem mert azt vesszük észre: régi képek törnek fel bennünk. Mosolygunk. Emlék – kevés lenne? Sok is az élettől. Áldás, hogy megélhettük. Megannyi kacaj, érintés, hosszú pillantás, csók – pendrive-ra sem menthetők, annyi a számuk.

Emlékezni hív

– Szerettem volna egy nyugodt, letisztult köszönetet mondani Miskolcnak, aminek mindent köszönhetek – mondja M-Kiss Judit, a szöveg írója. – Az, hogy ebben a városban születtem, és itt élek, mindent meghatároz. Itt történtek velem csodák, tragédiák, itt kaptam szerelmet, az igazival való találkozás élményét, itt szereztem barátokat.

A dalszövegben vannak valódi emlékek és persze fikció is – a klip pedig ezt tökéletesen kiegészíti. – A történet, amit képekkel mesélünk el, kedvesen simogatja meg a leírt szavakat.

– Egyszerű szöveget szerettem volna, hogy minden miskolci megtalálja azt a kis kincset benne, ami ismerős, ami benne is emlékeket ébreszt. S persze a saját kincseimet is belepakoltam, mert csak úgy hívhatok emlékezni másokat, ha én magam is emlékezek. De nemcsak emlékek ezek – érzések is, amik sosem változnak meg.

– Ebben a városban több millió emlék hever a földön. Nem láthatók, de ott vannak, és emberek lépnek rajtuk át nap mint nap. Szeretném, ha megállnánk, lehajolnánk értük, és nem tagadnánk meg őket. Szeretném, ha felvállalnánk az emlékeket, velük együtt a mindenkori énünket – hangsúlyozza.

„Az emlékek szép és fontos dolgok. Kirajzolják múltbéli énünket, jelenkori lelkünket, és elindítanak új élmények felé. Az emlékeket ápolnunk kell, legyenek jó vagy éppen szomorú végkifejletűek. Ápolni kell őket, nem eldobni, bezárni. Nem beszélnek fölöslegesen, csak befészkelik magukat a lélek közepébe. Pont úgy, mint Miskolc.”

Mindenki sajátjának érezze

– A „szikrát” a szöveg írójától kaptam, ez adott irányt a zeneszerzésnél – mondja Vihula Mihajlo gitárművész.

„Azt szerettem volna, hogy hallgatása közben rögtön Miskolc jusson eszünkbe, mindenki sajátjának érezze.”

– Szempont volt az is, hogy könnyen dúdolható, slágerhangulatú legyen, de nem akartam sablonos popdalt. Megcsillan benne persze a saját zeneszerzői ízlésem, stílusom is – teszi hozzá.

Szécsi Viktória és Vihula Mihajlo: azt szerettük volna, hogy a dal hallgatása közben rögtön Miskolc jusson eszünkbe

A nagy szerelem

Az ötlet, hogy Miskolcnak, Miskolcról készüljön egy dal, rég megfogalmazódott bennünk – mondja Szécsi Viktória énekes. Pár hónapja került újra napirendre a téma: mutassuk be, milyen itt élni, milyen szerelmesnek lenni.

– Semmiképpen sem akartunk balladát írni, vidám, a ritmusra alapozó dalt szerettünk volna – teszi hozzá. – Ahogy készült a szám, majd elkezdtük forgatni a klipet, belőlem is előtörtek a régi érzések a Népkertben, az avasi pincesoron… Miskolc mindig is nagy szerelmem volt, s bár már a fővárosban élek, ide mindig hazajárok.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!